Cat poate costa o vacanta?

Cat poate costa o vacanta?

0 62

Cresterea preturilor in Europa afecteaza unele destinatii turistice de vara, mare parte din turistii germani reorientandu-se spre alte destinatii, precum Polonia, Grecia si Portugalia, reiese dintr-un sondaj realizat de Automobil-Clubul German (ADAC).
Potrivit Der Spiegel, ADAC a realizat un clasament cu ele mai ieftine destinatii europene, criteriul fiind costul de achizitie al unei astfel de vacante. Pe primele locuri s-au situat Polonia, Grecia si Portugalia.
Pentru turistii germani, destinatiile precum Turcia, sudul Frantei si coasta Dalmatiei sunt din ce in ce mai piperate, asa ca acestia sunt sfatuiti sa aleaga si alte destinatii pentru petrecerea concediilor in vara acestui an. Surpriza este Polonia, o tara in care soarele nu straluceste foarte multe zile pe an, dar care recupereaza acest handicap la capitolul preturi.
Din cele zece tari comparate, Franta are cele mai piperate preturi pentru turistii care vor sa-si petreaca vacanta de vara la mare. Polonia este cea mai ieftina destinatie de vara din Europa, in opinia automobilistilor germani, urmata de Grecia, Polonia, Spania si Turcia.
Printre cele 48 de criterii luate in calcul in realizarea clasamentului se numara pretul unei inghetate, costul de acces la Internet, pretul cartofilor prajiti si al slipilor de baie.
Realizatorii sondajului sustin ca cheltuielile pentru micile nevoi necesare pentru o vacanta placuta pot afecta serios bugetele turistilor.
Costul mediu pentru o vacanta in Franta depaseste 400 de euro, aceasta destinatie fiind urmata de Danemarca, Croatia, Germania si Italia, in topul celor mai scumpe destinatii de vara.
Costul mediu al unei vacante in Polonia este de 261 de euro, printre avantaje fiind apropiere de Germania, pretul scazut al camerelor de hotel, intre 30 si 40 de euro pe noapte, plaje intinse si multe restaurante si baruri.
Comparativ cu anul trecut, Turcia a fost detronata de pe prima pozitie de cresterea preturilor la bauturi si mancare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.