CAT DE SARAC A RENUNTAT LA TRON REGELE MIHAI?

CAT DE SARAC A RENUNTAT LA TRON REGELE MIHAI?

0 193
Circulă din nou o legendă …mai veche pe internet: Regele Mihai ar fi plecat din România sărac lipit pământului ÅŸi a muncit, inclusiv ca simplu mecanic, sau, in Anglia, producand zarzavaturi (!) ca să îÅŸi întreÅ£ină familia.
De acord, comuniÅŸtii au avut tot interesul să-l vopsească pe fostul rege în culori cât mai sumbre. În perioada comunistă s-au scris tomuri despre vagoanele de averi cu care a plecat din România regele Mihai. Să spunem că acele cărÅ£i sunt pline de minciuni ÅŸi distorsiuni, dar faptul ca Majestatea sa a tacut zeci de ani dupa abdicare, inseamna ceva.Pana si protestul firesc fata de ce i se intamplate, a venit abia dupa doua saptamani, in asteptarea iahtului regal, ce trebuia sa soseasca…
Însă mai spre zilele noastre, Mihai Pelin a făcut o cercetare amănunÅ£ită asupra a 42 de tablouri dispărute din colecÅ£ia Regelui Carol I. Dacă vă mai amintiÅ£i, Regele Carol I a strâns o colecÅ£ie impresionantă de tablouri valoroase pe care le-a lăsat moÅŸtenire guvernului României, pentru a fi expuse astfel încât orice român să se poată bucura de operele unor pictori celebri. Din această colecÅ£ie de tablouri a României, au dispărut 42 de piese. Si nu oricare…
Cercetările amintite au identificat traseul a 17 dintre aceste 42 de tablouri: au fost luate (sau furate?) din România de regele Mihai ÅŸi apoi vândute în decursul anilor? Cartea lui Mihai Pelin se numeÅŸte „Marele rapt regal”
Poate l-am putea ierta pe rege pentru cele 42 de tablouri însuÅŸite. Avea multe fete, trebuia să le faca o dota…. Însă romanii nu-l pot ierta pe rege pentru că a vândut safirul reginei Maria. Este vorba de al doilea safir din lume ca mărime, cumpărat special pentru ceremonia de încoronare de la Alba Iulia. Toate casele regale au avut sau au o piatră preÅ£ioasă simbol. Safirul Reginei Maria, cu o prezenta decisiva in istoria tarii, ar fi putut fi piatra preÅ£ioasă a Casei Regale a României, strâns legată de momentul realizării României Mari. Doar că Regele Mihai a ales să vândă această bijuterie simbol. Probabil ca numai un Rege stie cum e sa fii rege si atata timp cat nu putem fi in persoana lui, trebuie sa gandim ca in mainile altuia, puterea ar fi fost un dezastru!
El a incercat, dupa lovitura de Palat, o ciudata coabitare postbelica alaturi de comunisti, prelungita cativa ani… Poate asa o fi fost bine. Adevarat, unii sunt maturatori fiindca asta stiu sa faca cel mai bine iar altii sunt arhitecti, fiindca pot "produce" ceva cu mintea lor. Iar Regele este rege fiindca doar el trebuie sa fie acolo pe scaun.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.