Cât de credibilă şi respectată este Liga Mol?

Cât de credibilă şi respectată este Liga Mol?

0 738
Nu ne-am fi gândit să punem, oarecum retoric, o astfel de întrebare, dacă nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat, odată cu debutul finalei Ligii Mol. Concret, finala, care opune echipele Miskolci şi Nove Zamky, a debutat cu… neprezentarea echipei slovace, la Miskolci (!?). O situaţie tragicomică, dar care pune unele (mari) semne de întrebare, asupra onorabilităţii competiţiei…
Şi mai concret, echipa slovacă Nove Zamky a anunţat organizatorii competiţiei că la datele fixate pentru meciurile finalei, are de susţinut acasă meciuri decisive, pentru promovarea din liga a treia, în liga a doua slovacă. Cum nu a primit niciun răspuns, Nove Zamky nu s-a prezentat la Miskolci, ci la meciurile decisive din Slovacia. Firesc am spune, la o sumară analiză a situaţiei.
Doar că, în urma unei judecăţi profunde, se naşte ideea că Nove Zamky a desconsiderat întrecerea internaţională maghiaro-slovaco-română, din care îşi trage seva continuitatea hocheiului în acestă parte a Europei, spectacolul pentru publicul amator al acestui sport, dar şi sumele importante, care merg la competitoare şi nu numai. Pe de altă parte, organizatorii sunt în culpă, pentru că nu au formulat niciun răspuns echipei slovace. Acest din urmă aspect, ne-a dus cu gândul la situaţia contestaţiei formulată de Corona Braşov Wolves, vis a vis de neregulile de arbitraj din meciurile semifinalei cu Miskolci.
Aceeaşi atitudine sfidătoare a celor de la Liga Mol, aceeaşi impasibilitate…Atunci ne întrebăm încă o dată : care poate fi credibilitatea acestei competiţii? Ca să nu mai vorbim de impresia generală potrivit căreia, gazdele Ligii Mol nu concep ca în finală cel puţin, să nu fie prezentă măcar o echipă maghiară! Iar aici, arbitri au rolul determinant, pe care îl joacă ori de câte ori este necesar, ca într-o piesă de teatru. Este păcat, pentru că sportul este deturnat de interese de grup, care nu concep ca acesta să părăsească ograda proprie. Şi uite aşa, este foarte posibil ca pentru prima dată, finala Ligii Mol să se decidă la ,,masa verde” prin neprezentarea unei competitoare. Să facem o comparaţie oare, cu NHL, KHL sau EBEL?
Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.