Cat costa prima zi de scoala in 2009?!

Cat costa prima zi de scoala in 2009?!

0 171

Mai sunt doua saptamani pana la prima zi de scoala, iar elevii si parintii se pregatesc intens in aceasta perioada pentru a incepe anul scolar asa cum se cuvine. Prima grija a tuturor este achizitionarea produselor necesare pentru aceasta zi: rechizitele, manualele, uniformele si hainutele elegante noi.
Daca faceti o descindere prin magazinele brasovene pentru a vedea care sunt obiectele care va trebuie pentru prima zi de scoala, veti vedea ca, pentru a le cumpara, va trebui sa scoateti din buzunar o suma frumusica de bani.
Daca sunteti fericita mama a unui copil ce urmeaza sa intre la scoala pe 15 septembrie, trebuie sa stiti ca bobocelul dumneavoastra este destul de costisitor.
Centrele comerciale de profil au preturi piperate la materiale didactice si imbracaminte tip pentru elevi.
Iata catevas exemple elocvente.
Hipermarketul Carrefour va fi in aceasta perioada neincapator penru cei care vor dori sa se pregateasca de prima zi de scoala. Printr-o cercetare de piata facuta „cu ochiul liber”, am ajuns la concluzia ca, aici, preturile sunt mai scazute decat in restul centrelor comerciale, cele mai ieftine caiete de 24 de file au un pret de 1,10 lei. Costul unui caiet ajunge insa si la 4,95 lei daca este vorba de unul pe arcuri, ale carui coperti sunt viu colorate si contin imagini cu personaje din desenele animate preferate de copil. De asemenea, pretul stiloului cu care elevul isi asterne cunostintele pe hartie trece de 12,40 lei.
Cheltuielile medii ale parintilor sunt de 250 de euro pentru un elev din clasele primare si de 440 de euro pentru unul de gimnaziu.
Cheltuielile ajung la 905 euro, daca micutul merge la o scoala semi-privata si la 1.640 de euro, daca este inscris la una particulara. In cazul invatamantului particular, suma include inscrierea la scoala (362 de euro), prima rata (260 de euro), masa de pranz (140 de euro) si transportul (72 de euro), conform unui studiu de piata publicat de ziarul Adevarul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.