Castorii blocheaza raurile in judet

Castorii blocheaza raurile in judet

0 120

Rozatoarele sunt protejate de lege, iar amenda pentru impuscarea unui exemplar de castor este mai mare decat cea pentru vanarea ilegala a unui urs. Sutele de trunchiuri de copac doborate de castori blocheaza cursurile de apa, motiv pentru care SEGA a cerut Agentiei de Mediu sa-i includa in fondul de vanatoare.
In urma cu cativa ani, un numar mare de castori au fost identificati in zona Lunca Calnicului, pe cursul raului Olt. Pentru ca sunt ocrototi prin lege, animalele s-au inmultit, iar acum creeaza adevarate probleme pe raurile din judet. Rozatoarele s-au inmultit in exces nu doar pe Olt; numeroase exemplare de castor au mai fost identificate si pe Barsa, pe Homorod sau in zona Fagarasului.
Conform unui plan anual de verificare a lucrarilor hidrotehice de aparare in caz de inundatii, luna trecut, in tot judetul, s-au verificat digurile, acumularile si barajele Vestea buna este ca toate localitatile din judet au planurile de aparare bine intocmite. Totusi, cele 5 poduri de lemn paste raul Olt risca sa impiedica transportul de masa lemnoasa pe cursul apei.
In administrarea Sistemului de Gospodarire a Apelor Brasov se afla 2011 de km de cursuri de apa, 3 baraje, 230 km de diguri si 190 km de regularizari de paraie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.