Castigatorii Festivalului de Dramaturgie Contemporana

Castigatorii Festivalului de Dramaturgie Contemporana

0 258

Editia a XVIII-a a Festivalului de Dramaturgie Contemporana care s-a desfasurat la Brasov in perioada 23-30 noiembrie, si-a inchis portile si si-a desemnat castigatorii.


?


Marele premiu a fost acordat spectacolului „Richard al-III-lea se interzice”, realizat de Teatrul „Bulandra” din Bucuresti, in regia Catalinei Buzoianu. Pe langa Marele premiu, care la editia de anul trecut nu s-a acordat, Catalina Buzoianu a primit si „Premiul pentru regie” iar Luana Dragoescu, care s-a ocupat de costumele spectacolului „Richard al-III-lea se interzice”, a obtinut Premiul pentru scenografie.


?


Spectacolul „Copilul ingropat” de Sam Shepard, de la Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov a primit al doilea premiu pentru scenografie, care a ajuns in mana actorului Dan Tita.


?


Doua premii, respectiv Premiul pentru cea mai buna actrita si Premiul Special al Juriului s-au indreptat catre actrita Emilia Popescu pentru prestatia sa in rolul „Marlene Dietrich” din spectacolul „Marlene”, de Pam Gems, realizat de Teatrul de comedie din Bucuresti, si anume.


?


Iar Premiul pentru cel mai bun actor a fost castigat de actorii Mircea Andreescu, de la Teatrul „Sica Alexandrescu” Brasov, pentru rolul Dodge, din piesa „Copilul ingropat”, de Sam Shepard, si Virgil Ogasanu, de la Teatrul „Bulandra”, pentru rolul Meyerhold, din piesa „Richard al-III-lea se interzice”, de Matei Visniec.


?


La editia din acest an au fost prezente in festival Teatrele I.L.Caragiale, Mic, ACT, Bulandra, Nottara, Teatrul de Comedie din Bucuresti, „Sica Alexandrescu” Brasov si „Vasile Alecsandri” din Iasi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.