Castelul Bran – subiect de controverse

Castelul Bran – subiect de controverse

0 102

Se stie ca acest castel, aflat nu departe de Brasov, a fost retrocedat, datorita unor legi tampite si favorizante, dar si datorita slugarniciei unor factori de raspundere, precum si in baza unor acte contestate, unuia de-si zice Dominic de Habsburg, fiu al unei Ilene – pare periculos pentru Romania acest nume! – care, din cate spun unii istorici, ar fi obtinut de la brasoveni dreptul de a se folosi de Castelul Bran pe timpul vietii.
Baietasul acesta, acuma babalac, s-a tot judecat, tocmai pentru ca i s-au contestat actele prezentate in instanta, mai multi ani cu Statul Roman, pana si-a adjudecat, prin retrocedare, acest castel. Nu comentez amanunte contestate.
Intrand in posesia castelului, Dominic a promis, la prima vizita efectuata acum circa o luna, ca acest castel isi va pastra destinatia de obiectiv turistic, deoarece el si familia sa nu au de gand sa locuiasca acolo. Ba mai mult, a dorit dezvoltarea obiectivului, in parteneriat cu autoritatile locale branene.
Concret, iata ca acuma Castelul Bran este scos din circuitul turistic de catre touroperatori, si aceasta pentru ca zilele de vizita s-au diminuat, iar aranjamentele interioare au „saracit”, prin scoatere de mobilier si alte asemenea. Acestea sunt si motivele principale invocate de vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, Mircea Vladu, referitor la scoaterea din circuitul turistic a castelului, urmarea fiind ca si touroperatori internationali intentioneaza sa mearga pe aceeasi mana, ceea ce ar dauna, in fond, imaginii tarii, dar mai ales judetului Brasov.
Mircea Vladu, tinand cont de toate acestea, trage un semnal de alarma in sensul de a se stopa retrocedarea castelului unui om care, ca tot „sangele albastru”, este doar o braga rasuflata, colcaind de viermii unei avaritii egoiste si hraparete.
Sa nu uitam ca acest castel a functionat si a fost intretinut ani de zile de autoritatile locale, in el investindu-se munca si bani.
Speram ca minti intelepte sa poata opri la timp inceperea procesului de ruinare – moral, acesta a si inceput – al Castelului Bran.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.