Castelul Bran se redeschide vineri, 5 iunie 2020

Castelul Bran se redeschide vineri, 5 iunie 2020

0 104

Castelul Bran se redeschide pentru vizitatori vineri, 5 iunie 2020, la ora 9.00. Dat fiind că revederea este un eveniment mult așteptat, conducerea Castelului Bran pregătește pentru vizitatorii săi o serie de noutăți în perioada următoare, printre care și bucuria descoperirii unor zone expoziționale surprinzătoare. Turiștii care vor cumpara biletele cu numerele 1, 10, 50, 100, 500, 1000, 2000, 3000, 4000 și 5000 câștigă turul de onoare!

Pentru ca vizitarea Castelului Bran să fie o experiență plăcută, conducerea Companiei de Administrare a Domeniului Bran a luat deja toate măsurile pentru pentru ca obiectivul turistic să fie declarat de către instituțiile abilitate ale statului unul dintre cele mai sigure din România, în contextul pandemiei generată de răspândirea noului coronavirus.

S-au instalat dispozitive cu substanțe dezinfectante la intrarea și la ieșirea din Castel, la intervale regulate de timp vor fi dezinfectate balustradele și toate suprafețele cu care turiștii intră în contact, au fost amplasate coșuri speciale în care vor fi aruncate, în pungi închise, mănușile de unică folosință, pe traseul de vizitare s-au instalat panouri de semnalizare cu indicații de respectare a distanței sociale de siguranță, iar la intrare au fost montate dispozitive cu clor pentru dezinfectarea încălțămintei. De asemenea, pe toată durata programului de vizitare, o parte a personalului Castelului Bran va fi la dispoziția vizitatorilor, chiar de la intrare, pentru a răspunde întrebărilor referitoare la modalitatea de a vizita obiectivul turistic în condiții de siguranță. Dacă va fi cazul, la cerere, se vor pune la dispoziția turiștilor măști de protecție și mănuși de unică folosință, la momentul achiziționării biletului de acces. Traseele de urcare și de coborâre în Castelul Bran au fost delimitate cu ajutorul unor benzi de semnalizare montate chiar de la casele de bilete.

În plus, oamenii Castelului Bran vor fi instruiți de către un medic asupra măsurilor speciale pe care trebuie să le aplice pe perioada programului de lucru. La începutul programului, o asistentă medicală va verifica starea de sănătate a fiecărui angajat care va avea obligativitatea de a purta mască, mănuși și ochelari de protecție și de a utiliza periodic substanțele dezinfectante. De asemenea, în spațiile închise cele mai expuse unde își desfășoară activitatea personalul Castelului Bran, vor fi montate lămpi UV.

Programul de vizitare nu va suferi modificări, vizitatorii fiind așteptați la Castelul Bran în intervalul 9.00 – 18.00 de marți până duminică, iar luni în intervalul orar 12.00 – 18.00. Biletele pot fi achiziționate și online, la www.bilete.castelulbran.ro/ro/.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.