Castelul Bran, oficial in administrarea Habsburgilor

Castelul Bran, oficial in administrarea Habsburgilor

0 112

Castelul Bran a trecut oficial, luni, in proprietatea lui Dominic de Habsburg, dupa ce reprezentantii Muzeului Bran si ai Casei de Habsburg au semnat procesul-verbal de predare-primire a obiectivului turistic, acesta functionand in regim privat de la ora 12.00, transmite Mediafax.

„S-a semnat acordul privind predarea castelului, procesul-verbal de predare-primire. De la ora 12.00, castelul functioneaza in regim privat”, a declarat, luni, pentru Mediafax, Corin Trandafir, avocatul familiei de Habsburg.

Castelul a trecut in proprietatea lui Dominic de Habsburg dupa ce timp de trei ani a fost lasat in administrarea Ministerului Culturii. Obiectele de patrimoniu din castelul de la Bran au fost retrase in luna aprilie de minister, acestea fiind depozitate la Vama Medievala, unde vor fi expuse pentru vizitatori. In castel au fost aduse, in schimb, obiecte din colectia personala a lui Dominic de Habsburg.

Dupa preluarea in administrare a Castelului Bran de la statul roman, mostenitorul acestuia, Dominic de Habsburg, intentioneaza sa deschida o terasa langa casa de oaspeti Principesa Ileana, anuntand ca va investi sume importante de bani pentru restaurarea cladirilor din parcul castelului.

Arhiducele Dominic de Habsburg si surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer, proprietarii Castelului Bran, vor redeschide oficial, in 1 iunie, monumentul istoric, pe care Ministerul Turismului urmeaza sa il promoveze in continuare ca pe o importanta atractie turistica a Romaniei. Familia de Habsburg va administra Castelul Bran prin Compania de Administrare a Domeniului Bran, ai carei actionari majoritari sunt Dominic de Habsburg si surorile sale, a precizat avocatul proprietarilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.