CASTELUL BRAN – INCA O FILA DE ...

CASTELUL BRAN – INCA O FILA DE POVESTE

0 100

In ultima sedinta de guvern, vocea secretarului general al Guvernului, un anume Ilie Bolojan, a bubuit: retrocedarea castelului Bran este legala. Guvernul va transmite aceasta ciudata – cel putin pentru mine, si nu sunt singurul – concluzie Comisiei parlamentare care a cercetat legalitatea retrocedarii.


Guvernul nu este de acord cu concluziile puse de comisie privind procedurile de retrocedare si, probabil, vrea sa-I urecheze pe membrii acesteia.


Inclin sa cred – nu numai din patriotism local si national – in dreptatea celor concluzionate de Comisie, chiar si numai gandindu-ma la faptul ca este constituita din mai multe culori politice, pe cand Guvernul este cam monocolor si poate fi banuit de anumite interese, pecuniare sau de acoperire si sustinere a unui spate subtirel.


Mi-a repugnant intotdeauna stilul unora care au facut burta mare, chiar daca numai la figurat, prin Occident, fara sa stie macar ce si unde este Romania, iar acum isi cumpara bilete de tren, uneori false, spre frumusetile acestei tari, doar din interes pecuniar, miscand probabil, daca e nevoie, si din urechi.


Si daca apare din Noua Zeelanda vreun urmas de-al lui Stefan cel Mare ca sa revendice ctitoriile acestuia?


Sper ca, la cei ce conduc tara, sa primeze intelepciunea inaintea altor interese.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.