Castelul Bran in actualitate si in SUA

Castelul Bran in actualitate si in SUA

0 72

O informatie de ultima ora legata de Castelul Bran apare in presa internationala –?acesta va fi scos la vanzare in circa 60 de zile. O firma americana de investitii private, angajata de familia de Habsburg, va incepe promovarea proprietatii pentru gasirea urgenta a unui cumparator. Se poate observa ca atat Domenic de Habsburg (in Austria Habsburgii si-au pierdut titlul nobiliar) cat si cei din spatele lui, (poate cei care l-au ajutat sa-si recapete mostenirea) joaca tare.


Presedintele firmei, Michael Gardner, a refuzat sa precizeze un pret estimativ, dar a apreciat ca ar putea fi vorba de o suma cu 9 cifre in euro.(adica cel putin 100.000.000 milioane de dolari?!)?


O cifra care vine sa reconfirme o parte din declaratia data cu putine saptamani in urma de presedintele brasovean al liberalilor, Aristotel Cancescu (precum ca o firma din SUA ofera 100.000.000 de euro pe Castelul Bran). Cealalta parte a declaratiei, legata de termenul de vanzare („…cateva sapatamani”) a expirat de mult.?


?


Reamintim ca si Consiliului Judetean Brasov, ofertat de catre proprietarii de conjunctura (fara Guvernul Romaniei si ajutorul Ministerului Culturii Habsburgii nu ar fi devenit niciodata proprietari), oferise la inceputul anului curent, nu mai putin?60 de milioane de euro.


Firma americana (o firma imobiliara), care va promova actiunea, Baytree Capital Associates, il contrazice?si ea pe Cancescu, afirmand ca firma care?ar dori achizitionarea castelului?este din …Europa (foarte aproape).


Domenic de Habsburg ar cam trebui sa se grabeasca, daca vrea sa mai aiba ceva… de vanzare.


Din declaratiile deputatului Dumitru Ioan Pucheanu (PD), in urma anchetei comisiei parlamentare, „…va fi sesizata Curtea Constitutionala in legatura cu multele erori legate de aceasta retrocedare” cu? atatea necunoscute.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.