Castelul Bran este al brasovenilor?

Castelul Bran este al brasovenilor?

0 204

?


Dupa votul din Parlament ?Dosarul retrocedarii Castelului Bran a intrat intr-o noua faza – cea locala. Marti primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a anuntat ca s-a demarat analiza modului in care s-a facut donatia catre Regina Maria. Pentru o analiza pertinenta si de specialitate s-a apelat la Casa de avocati Chera (din Brasov), care a si inceput activitatea.


Dupa cum declara primarul Scripcaru, in ultima perioada a intrat in posesia mai multor documente privind conditiile in care s-a efectuat donarea Castelului Bran catre Regina Maria, dupa 1920. Din cate se pare este vorba de trei copii a unor ?documente din acea perioada, care nu au fost analizate atunci cand s-a decis retrocedarea castelului si cand s-a facut ancheta subcomisiei parlamentare asupra actului de restituire.


„Am fost acuzat ca nu fac nimic pentru a clarifica situatia acestui monument si, pentru a spulbera aceste speculatii, am apelat la Casa de Avocatura Nicolae Chera, care va cauta originalele acestor acte si va verifica daca s-ar justifica sau nu formularea unei solicitari de anulare a donatiei si revenirea castelului in patrimonul comunitatii brasovene, adica al municipalitatii”, a declarat George ?Scripcaru.


Purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, a declarat ca nu se pune in discutie dreptul de proprietate al familiei Habsburg asupra castelului, ci se incearca doar clarificarea unor aspecte juridice.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.