Castelul Bran este al brasovenilor?

Castelul Bran este al brasovenilor?

0 190

 


Dupa votul din Parlament  Dosarul retrocedarii Castelului Bran a intrat intr-o noua faza – cea locala. Marti primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a anuntat ca s-a demarat analiza modului in care s-a facut donatia catre Regina Maria. Pentru o analiza pertinenta si de specialitate s-a apelat la Casa de avocati Chera (din Brasov), care a si inceput activitatea.


Dupa cum declara primarul Scripcaru, in ultima perioada a intrat in posesia mai multor documente privind conditiile in care s-a efectuat donarea Castelului Bran catre Regina Maria, dupa 1920. Din cate se pare este vorba de trei copii a unor  documente din acea perioada, care nu au fost analizate atunci cand s-a decis retrocedarea castelului si cand s-a facut ancheta subcomisiei parlamentare asupra actului de restituire.


„Am fost acuzat ca nu fac nimic pentru a clarifica situatia acestui monument si, pentru a spulbera aceste speculatii, am apelat la Casa de Avocatura Nicolae Chera, care va cauta originalele acestor acte si va verifica daca s-ar justifica sau nu formularea unei solicitari de anulare a donatiei si revenirea castelului in patrimonul comunitatii brasovene, adica al municipalitatii”, a declarat George  Scripcaru.


Purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, a declarat ca nu se pune in discutie dreptul de proprietate al familiei Habsburg asupra castelului, ci se incearca doar clarificarea unor aspecte juridice.


 


Vlad T.


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.