Castelul Bran – din nou in actualitate!

Castelul Bran – din nou in actualitate!

0 111

Dupa ce o buna parte din timp Castelul Bran cu a lui istorie, de la retrocedare pana la vanzare, (s-a constituit in cel mai mare eveniment de presa, inafara celor politice) parea ca intra in uitare. Desi sunt unii care isi doresc sa se mai uite de aceasta tema, se pare ca sunt si destui altii care doresc contrariul.


Consiliul Judetean Brasov, prin vointa plenului, a confirmat continuarea activitatii Comisiei speciale constituite pentru a analiza vanzarea – cumpararea Castelului Bran, o masura care i-a incomodat vadit pe unii consilieri judeteni.


La sfarsitul saptamanii trecute un parlamentar PNL a declarat: “Castelul Bran este obiect de patrimoniu si exista suspiciuni fata de succesiunea mostenitorilor si de plata taxelor succesorale…”. Afirmatia ii apartine vicepresedintelui „Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru Petitii”, din Camera Deputatilor, Dorin Horea Uioreanu, vicelider al Grupului PNL din Camera Deputatilor.
Acesta declaratie vine dupa altele, unele tot din zona PRM (senatorul de Brasov Nicolae Iorga), care solicita „constituirea unei comisii de ancheta care sa verifice legalitatea retrocedarii Castelului Bran”.


Deputatul cerea ca autoritatile sa faca cercetari cu privire la actul de donatie din anul 1919 prin care reprezentantii locali brasoveni au transferat Castelul Bran ?Reginei Maria.


Solicitarile deputatului nu se opresc aici. Acesta doreste sa fie verificat si testamentul prin care aceasta a lasat mostenire castelul principesei Ileana.


Dintr-un anumit punct de vedere solicitarile parlamentarului sunt intemeiate.


Sunt multe discutii care s-au purtat, inclusiv in plenul Consiliului Judetean Brasov, legat de aceasta donatie si de acest testament. Mai mult, sunt voci care spun ca s-a retrocedat mai mult decat s-a donat!
Suntem curiosi, la fel ca multi brasoveni, ce se va face si ce se va intampla, dat fiind faptul ca in acest caz, Castelul Bran este si ramane un simbol al patrimoniului national.


?


Horia D.R


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.