Castelanul a deschis portile

Castelanul a deschis portile

0 87

Castelul Bran a fost redeschis oficial ieri, dupa ce a fost preluat in administrarea familiei Principesei Ileana a Romaniei. Castelul a fost redeschis dupa ce a fost remobilat
Cu aceasta ocazie a fost lansat si vinul „Chateau de Bran“.
Castelul Bran a trecut oficial in proprietatea lui Dominic de Habsburg din 18 mai, cand avocatii Casei de Habsburg si conducerea muzeului au semnat procesele verbale de predare-primire a castelului. Muzeul Bran va putea fi vizitat intre orele 09:00-12:00, in restul timpului contele Dracula jucand pocher cu familia arhiducelui, iar parcul castelului va fi deschis pentru vizitatori pana la ora 18:00.
La inaugurare au participat arhiducele Dominic de Habsburg, dar si surorile sale Maria Magdalena de Hohenzolern si Elisabeth Sandhofer, din partea romana participand secretarul de stat din Ministerul Turismului, Sorin Munteanu, prefectul Brasovului, Ion Gontea si primarul Branului, Ioan Hermenean.

Proprietarul castelului, Dominic de Habsburg, a declarat ca spera ca tot timpul turistii sa simta prezenta Reginei Maria si a Principesei Ileana, dar si ca spera ca, prin intermediul castelului, sa atraga cat mai multi investitori straini catre zona Branului pentru ca atat turistii, cat si locuitorii zonei sa nu fie dezamagitii.

Printre obiectele pe care noii propietari ai castelului le-au adus in muzeu, dupa ce Ministerul Culturii a retras colectiile de patrimoniu apartinand statului roman, se regasesc coroana, sceptrul si un pumnal din argint care au apartinut Regelui Ferdinand, o fotografie portret a Principesei Ileana cu semnatura ei, un acoperamant al patului Reginei Maria, dar si piese de mobilier foarte valoroase.

Un alt exponat extrem de valoros este si o carte de oaspeti care a fost a Reginei Maria, in care este scrisa istoria completa a vizitatorilor de seama pe care Castelul i-a avut in perioadele in care familia regala se afla la Bran.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.