Casniciile esuate provoaca boli de inima

Casniciile esuate provoaca boli de inima

0 167

Un hatru ar spune, citind titlu articolului, ca oricum ar fi, casnicia provoaca boli de inima. Totusi, potrivit cercetatorilor americani, femeile nefericite in casatorie prezinta riscuri mai mari de a suferi de hipertensiune arteriala, precum si de maladii cardiace, comparativ cu sotiile fericite.
Cercetatorii americani de la University of Utah au chestionat peste 300 de cupluri casatorite de peste 20 de ani. Fiecare dintre acestea a trebuit sa raspunda unor intrebari legate de relatia de cuplu, starea de spirit si a efectuat teste de laborator. Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile nefericite in mariajul lor prezinta riscuri mai mari de depresie si sindrom metabolic, ce grupeaza o serie de afectiuni precum obezitate, hipertensiune arteriala, un nivel crescut de colesterol si de zahar in sange, care contribuie la apartia maladiilor cardiace. Cercetatorii americani au relevat, totodata, faptul ca o casatorie nefericita echivaleaza, in multe cazuri, cu o viata sedentara, crescand astfel riscurile de aparitie a sindromului metabolic.
Asa ca domnisoarele care intentioneaza sa faca merele pas in viata, sa fie sigure ca se potrivesc cu alesul. Altfel…tic-tac, tic-tac, tic-stop!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.