CASJ Brasov a dat in judecata Primaria

CASJ Brasov a dat in judecata Primaria

0 74

Casa de Asigurari si Sanatate a Judetului Brasov a actionat, miecuri, in judecata Primaria Brasov, solicitand anularea unei hotarari de Consiliu Local prin care se trecea din patrimoniul Casei in cel al Primariei spitalul Marzescu.


?


,Am depus aceasta plangere dupa ce Consiliul Local Brasov s-a opus vanzarii spitalului Marzescu in scopul realizarii unei noi unitati spitalicesti la Harman, iar ulterior a luat o decizie ce aminteste de nationalizare, a declarat doctoral Paul Becheanu, directorul CASJ Brasov.


Amintim faptul ca deliberativul local, la propunerea primarului George Scripcaru a decis sa revoce o hotarare din 1952, a Primariei Brasov, prin care spitalulo cu pricina a fost donat Casei Nationale de Asigurari. Situatia este destul de complicata, deoarece spitalul Marzescu figureaza in Cartea Funciara ca fiind in proprietatea Casei de Asigurari, insa terenul poate fi revendicat de Pimarie.


?


Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a aprobat realizarea unui spital Clinic Regional la aproximativ zece kilometric de Brasov, in localitatea Harman, intr-un parteneriat cu Consiliul Judetean Brasov. Insa, pe langa planul ministerului, mai exiata si un plan separat, prin care se vrea un spital clinic de urgenta privat in Brasov.? Cum? nu avea suficiente fonduri pentru realizarea acestui spital, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu s-a aratat dispus sa vanda spitalele de Neurologie, Dermatologie, spitalul de Psihiatrie si spitalul Marzescu. Numai ca, acesta din urma, se afla doar in administrarea CJ Brasov, apartinand, de fapt, Casei de Asigurari de Sanatate.


Spitalul Marzescu pare a fi cel mai valoros din Brasov, fiind evaluat la 20,6 milioane de euro, deoarece are in posesie si trei hectare de teren in apropierea centrului Brasovului. Cu toate ca, reprezentantii Casei si-au dat acordul pentru aceasta vanzare, primarul Brasovului, George Scripcaru, al carui proiect de realizare a unui alt spital clinic regional la Ghimbav a fost respins de ministerul Sanatatii s-a opus acestei vanzari. „,Nu sunt specialist in? probleme imobiliare. Dar, exista in CF interdictia de instrainare si cea de schimbare a destinatiei, si de aceea terenurilor pot reveni oricand in proprietatea municipiului, fara nici un fel de actiune in instanta. Aceasta clauza va fi imediat activata in cazul unei tentative de vanzare”, a declarat in mai multe randuri Scripcaru.


?


In luna mai a acestui an, CJ Brasov a emis o hotarare, cu acordul CAS, de vanzare a Spitalului Marzescu, la initiativa primarului Scripcaru,Consiliul Local a emis o hotarare prin care spitalul era trecut in patrimoniul primariei. Directorul CASL a sesizat luna trecuta institutia prefectului privind ,,ilegalitatea deciziei Consiliului Local”. Numai ca prefectul Brasovului de atunci, fostul pedist Aurelian Danu a considerat? decizia corecta si a refuzat sa o atace in contencios-administrativ.


Becheanu, in calitate de director al CASJ Brasov, a depus o plangere in instanta. „Ceea ce a facut primarul Scripcaru se numeste nationalizare si cred ca la orice instanta judecatoreasca din Romania vom avea castig de cauza”, a explicat Becheanu.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.