Case sociale pentru rromi din fondurile CJ

Case sociale pentru rromi din fondurile CJ

0 65

Consilierul judetean PNL, Adrian Maxim, a prezentat ieri stadiul in care se afla realizarea proiectului „Case sociale pentru rromi”, proiect lansat luna trecuta de Consiliul Jude?ean Brasov, in beneficiul reprezentantilor etniei mentionate care traiesc in conditii mizere.
„Plenul Consiliului Judetean a decis sa aloce 400.000 de lei pentru a lansa un concurs de proiecte arhitecturale pentru acest gen de case. Vrem sa avem la dispozitie cateva proiecte care sa poata fi executate cu costuri reduse. Este vorba despre un concurs de proiecte. Pana acum am primit o serie de oferte, iar pretul caselor variaza intre 10.000 de euro si 16.000 de euro”, a explicat Maxim.


Alesul judetean a sustinut ca este vorba despre o faza-pilot, urmand ca ulterior astfel de locuinte sociale sa fie construite in intreg judetul.


„Nu am decis inca unde vom construi primele case pentru rromi. Depinde de ofertele primariilor din judet, pentru ca administratia locala va trebui sa puna la dispozitie terenul unde se vor ridica imobilele. Vrem ca viitorii locatari, care vor fi selectati de serviciile sociale din primarii, sa contribuie efectiv la construirea caselor. Urmeaza sa decidem apoi care va fi regimul de proprietate, respectiv daca le vom pastra in administrarea CJ sau daca vom dona casele in anumite conditii”, a mai explicat Maxim.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.