Case pentru rromi si living pentru cai

Case pentru rromi si living pentru cai

0 81

Luna trecuta se lansa la Brasov proiectul „Case sociale pentru rromi”, o initiativa a Consiliului Judetean pentru construirea de locuinte pentru tiganii ce traiesc in conditii mizere. Ideea este ca administratiile locale sa puna la bataie pe terenul pe care se vor ridica viitoarele constructii, pentru proiectarea carora CJ a alocat deja vreo 400.000 de lei. Pretul ofertelor sosite pana acum pe adresa Consiliului variaza intre 10.000 si 15.000 de euro, in acord cu intentia institutiei de a construit ieftin si bun.


Potrivit initiatorilor, viitorii locatari, dupa ce vor fi selectati de serviciile sociale din primarii, vor contribui efectiv la construirea caselor.


Detaliul ridica, insa, o mica problema. Cum rromii sunt obisnuiti mai degraba sa demoleze si sa dezmembreze, vor trebui sa suporte in prealabil un mic proces de reconversie. Absolut necesar, daca CJ nu vrea sa se trezeasca ca romii le incarca fierul in carute si iau drumul Rematului, in loc sa-l monteze in constructie.


Dar ceea ce va bulversa total viata tihnita a tiganilor fara case si, in general, fara mama si fara tata, este concursul de proiecte. In speranta ca-l vor prinde macar pe cel de 10.000 de euro, fabricantii de caramizi din paie si noroi s-au si pus pe framantat boltari cu picioarele goale. Oricat s-ar stradui, stiu inca ca n-au nici o sansa sa prinda tariful de 15.000 de euro. Asta e rezervat palatelor cu turnulete si living barosan, sa incapa lejer caii si corturile.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.