Căsătoria religioasă ar putea să fie echivalată cu căsătoria civilă în România...

Căsătoria religioasă ar putea să fie echivalată cu căsătoria civilă în România …indiferent de sexul solicitantilor!

0 370

Printr-un viitor proiect al deputatului UDMR Szabo Odon, care a declarat joi că are în intenţie să propună o iniţiativă legislativă in acest sens , după o consultare publică alături de alţi parlamentari.
Deputatul Szabo Odon, membru în Comisia de învăţământ, a mai precizat, într-o conferinţă de presă, că, pe scurt, prin noua prevedere, căsătoria civilă ar putea fi încheiată şi de un preot, căruia i se prezintă documentele de la starea civilă,indiferent de sex !!
Iniţiativa sa a apărut ca urmare a discuţiilor cu mai mulţi tineri care ar prefera ‘să spună celebrul DA’ o singură dată şi să nu mai participe la mai multe ceremoniale. În plus, gradul de acceptare a căsătoriei religioase este mult mai mare în România decât în alte ţări fiind printre primele din Europa, unde religia se află printre primele locuri în încrederea populaţiei.
Procedural, după momentul depunerii actelor la serviciul de stare civilă, în intervalul de zece zile necesar pentru verificări, cuplurile vor avea posibilitatea să opteze, într-un formular, dacă doresc căsătorie civilă sau religioasă. Cu actele respective, preotul va realiza căsătoria.
Szabo Odon a precizat că a avut consultări, la nivel înalt, cu Bisericile tradiţionale (romano-catolică şi reformată),  ai căror reprezentanţi au spus că nu se împotrivesc unei asemenea iniţiative legislative.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.