Casa de Transfuzii a Poporului

Casa de Transfuzii a Poporului

0 105

Casa Poporului isi mai justifica inca numele cu care a botezat-o Ceausescu la vremea ridicarii ei doar pentru ca poporul plateste regulat un impozit exorbitant pentru spatiile megalomane de sub acoperisuri. O alta jumatate de motivatie pentru denumirea ce devine din ce in ce mai improprie este ca poporul se bucura de amenitatile sederii in cea mai grandioasa cladire civila din lume prin alesii sai, cele mai bune produse ale neamului. Daca deputatii si parlamentarii se simt confortabil sub cupolele de un gust indoielnic dar cu siguranta fastuoase si proiectate la dimensiuni hyperarhitecturale, se cheama ca si amarastenii degusta locuirea la cele mai inalte standarde din Romania.
Un domn pe nume Silviu Prigoana pretinde ca le-a promis alegatorilor din colegiul lui ca ii va transloca pe parlamentari din cladirea pe care nu o merita si pe care o va reda poporului alegator. La cat e de inversunat gunoierul miliardar Prigoana, ar fi chiar in stare sa si darame Casa Poporului daca odrasla-i nu se alege luni in sectorul bucurestean in care candideaza. S-ar putea sa se si aleaga, la cat de fascinat e bizonul elector de figurile astea pubere creditate cu imense priceperi manageriale dobandite peste Ocean. Caz in care, indiferent care va fi destinatia Casei Poporului, unul din spatiile gigantice de la parter va deveni garaj pentru Lamborghini-ul Gallardo cu care juniorul a calcat multe inimi de pipite in Dorobanti. Dar e posibil ca juniorul sa-si aduca la Casa Poporului si elicopterul cu care mai zboara din cand in cand in concedii. Caz in care, pe acoperisul mastodontului arhitectonic, salahorii Casei vor desena, pentru a ghida aterizarea aparatului, un H imens, care pentru prima data in limbajul semnelor internationale aeriene nu va insemna Helicopter ci Honorius.
Ta-su, Prigoana al batran, va continua estimp sa ne impuie capul cu motivele pentru care ar fi bine sa tragem presul Casei Poporului de sub picioarele parlamentarilor. Cel mai tare este ala in care aminteste despre zecile, poate sutele de victime pe care constructia le-a facut in randul muncitorilor si soldatilor care au hamalit la ridicarea ei. „In cladirea asta e sangele a sute de romani” zice Prigoana cu voce patriotica incleiata de hemoglobina, in timp ce propune sa facem din Casa Poporului sa facem un gigantic Mall sau ce-or mai vrea investitorii aia dispusi sa sparga banul in investitie.
Ar fi fain si mall, si muzeu si biblioteca si pista de biciclete. Da’ daca tot e atata sange pe pereti, de ce nu l-am face centru de transfuzii?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.