Carucioare si elevatoare pentru dizabilii locomotori

Carucioare si elevatoare pentru dizabilii locomotori

0 522
Echipamentele de mobilitate le fac viata mai usoara persoanelor cu dizabilitati locomotorii. Este si preocuparea Asociatiei „Club Sportiv Fii Independent”, care a implementat un proiect finantat cu fonduri europene, in parteneriat cu mai multe asociatii din tara si un ONG din Marea Britanie. Proiectul urmareste integrarea sociala si profesionala a persoanelor care nu se pot deplasa.
Asociatia „Club Sportiv Fii Independent” a lansat in premiera la nivel local, Structura de Economie Sociala infiintata in proiectul realizat cu fonduri europene „Abilitatile Conteaza si Economic”. Misiunea acestei structuri este de a imbunatati calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, instruire cu privire la utilizarea acestora si imbunatatirea starii de sanatate. De asemenea, sunt puse la dispozitie mijloace de transport adecvate, care sa le permita persoanelor cu dizabilitati locomotorii integrarea sociala si profesionala.
Asociatia a organizat si demonstratii de utilizare a unui automobil special adaptat pentru a asigura transportul persoanelor cu dizabilitati, in conditii de maxima siguranta. A fost testat si un elevator electric care faciliteaza accesul pe trepte si, care spun reprezentantii asociatiei, vine in intampinarea nevoii persoanelor cu dizabilitati de a avea acces in spatiile publice.
La manifestare au participat mai multi utilizatori de scaune rulante, atat din Brasov, cat si din Covasna.
Asociatia „Club Sportiv Fii Independent” este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2014.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.