Cartofii tratati cu ULTRASUNETE sunt plini de nutrienti

Cartofii tratati cu ULTRASUNETE sunt plini de nutrienti

0 76

Potrivit ultimelor cercetari in domeniu, cartofii „electrocutati” sunt mult mai buni decat cei crescuti in conditii normale.
Cercetatorii japonezi au facut o serie de experimente pe aceasta leguma extrem de comuna si au ajuns la concluzia ca aplicarea unui tratament cu energie electrica, precum si cu ultrasunete ar putea imbunatati activitatea antioxidanta a cartofilor
Kazunori Hironaka, coordonatorul echipei de cercetari de la Obihiro University din Hokkaido, Japonia, a precizat ca procesarea cartofilor prin curenti electrici de mica intensitate sau prin ultrasunete a condus la o crestere a activitatii antioxidante cu pana la 60 de procente, potrivit Mediafax.
Tratamentul cu ultrasunete a constat in imersarea de cartofi intregi in apa, urmat de aplicarea de ultrasunete timp de 5-30 de secunde, iar cel prin curenti electrici a constat in cufundarea cartofilor intr-o solutie de sare timp de 10 secunde si apoi aplicarea unor curenti electrici de mica intensitate pentru 10, 20 si 30 de minute.
Acest experiment i-a conferit cartofului titlul de a cincea leguma in top 10 al consumului, fiind repozitionat ca urmare a unor procesari atermice,
Electricitatea „pacaleste” cartoful sa produca un „val” de antioxidanti, aceste substante avand un rol important in mentinerea sanatatii organismului.
Cercetatorii japonezi sustin ca acest tratament „nedestructiv” reprezinta o metoda simpla si deloc costisitoare care face din cartof o leguma si mai „atragatoare”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.