Cartile electronice sunt benefice pentru copii

Cartile electronice sunt benefice pentru copii

0 68

Tot mai multi parinti si profesori se plang de faptul ca, de la o generatie la alta, copiii citesc tot mai putin. Pasiunea pentru citit a fost inlocuita de alte activitati extra-scolare, cum ar fi privitul la televizor, jocurile pe calculator, etc.
Acest fapt are consecinte grave in dezvoltarea limbajului si abilitatilor cognitive de mai tarziu ale copiilor care au un vocabular tot mai saracacios si fac greseli de exprimare tot mai grave. Potrivit statisticilor, timpul petrecut online reduce drastic timpul dedicat cartilor sau activitatilor fizice, dar si timpul petrecut cu familia.
Se pare insa ca nu inca nu este totul pierdut, daca adultii stiu sa se adapteze la nevoile copiilor secolului XXI.
Un lucru este clar: copiii din ziua de azi sunt fascinati de tehnologie si de jocurile pe calculator. Pentru acestia au fost acum inventate e-book-urile, adica acele carti electronice care sunt citite la calculator.
Conform unui studiu publicat si citat de Reuters, tehnologia i-ar putea face pe tineri sa se intoarca la lectura.
Totodata, oamenii de stiinta cred ca aceste carti electronice vor juca un rol important in educatie. Asadar, sunt de parere oamenii de stiinta, cartile electronice ar putea avea un important rol educativ.
O alta concluzie a studiului a fost ca parintii si copiii au puncte de vedere diferite in ceea ce priveste cititul. Peste 30% dintre cei mici inteleg prin lectura citirea SMS-urilor, lucru ce pare de neconceput.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.