Cartile de munca vor fi inlocuite cu evidenta electronica

Cartile de munca vor fi inlocuite cu evidenta electronica

0 103

Cartile de munca isi inceteaza existenta de la 1 ianuarie 2011, evidenta muncii realizandu-se electronic prin intermediul Registrului general de evidenta a salariatilor, reglementat prin Hotararea de Guvern nr. 161/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, informeaza inspectorul general de stat Gabriela Radu intr-un comunicat al Inspectiei Muncii din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS). Astfel, nu se vor mai inregistra la inspectoratele teritoriale de munca, contractele individuale de munca, acestea urmand sa se inregistreze in format electronic in registrul general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare.
De asemenea, incepand cu 1 ianuarie 2011 nu se vor mai depune la inspectoratele teritoriale de munca actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca.
Conform Inspectiei Muncii, pana la data de 25 ianuarie 2011, angajatorii vor depune la inspectoratele teritoriale de munca, dovezile de calcul a drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2010.
Plata comisionului si depunerea declaratiei aferente lunii decembrie 2010 se vor efectua si depune pana la data de 25 ianuarie 2011.
Incepand cu luna ianuarie 2011, nu se va mai efectua plata comisionului datorat de 0,75% din fondul lunar de salarii de angajatorii carora inspectoratele teritoriale de munca le pastreaza si le completeaza carnetele de munca, respectiv 0,25% din fondul lunar de salarii de angajatorii carora inspectoratele teritoriale de munca le presteaza serviciile constand in verificarea si certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate de catre acestia.

Din luna ianuarie 2011 nu se va mai intocmi si depune declaratia aferenta comisionului datorat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.