Cartile cu subiecte pentru examene, oprite de la comercializare

Cartile cu subiecte pentru examene, oprite de la comercializare

0 115

Cartile cu subiectele pentru examenele nationale au fost oprite de la comercializare. Decizia a fost luata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului dupa ce mai multi elevi au facut reclamatii cu privire la aceste carti pe motiv ca subiectele nu sunt definitive, ci provizorii.


Inspectorii ANPC au analizat sesizarile si au ajuns la concluzia ca pe copertile brosurilor autorii nu au trecut faptul ca aceste subiecte sunt definitivate de Ministerul Educatiei.


In urma controlului, inspectorii ANPC au descoperit ca cele doua carti nu contineau o suta de subiecte rezolvate asa cum anuntau pe coperta, ci mai putine. Inspectorii au amendat Editura ART, cea care a publicat cele doua carti, cu 7.000 de lei pentru publicitate inselatoare.


Presedintele ANPC, Marian Zlotea, a declarat ca peste 2.000 de elevi au cumparat deja cartile, iar editura mai avea comenzi de la alte 20 de licee din tara.


Reprezentantii Editurii ART considera ca tot ceea ce se intampla este un atac din partea altor edituri concurente si au declarat ca vor schimba copertile cartilor si vor scrie ca subiectele sunt posibile. In acest sens, conducerea Editurii Art va trimite notificari si celor care au cumparat deja cartile. In urma cu cateva zile, chiar ministrul Educatiei a recomandat elevilor sa nu cumpere cartile aparute pe piata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.