Cartile cu cel mai frumos design sunt la Brasov

Cartile cu cel mai frumos design sunt la Brasov

0 1029

Un juriu format din designeri, artisti plastici, graficieni, tipografi si arhitecti premiaza de patru ani cele mai frumoase publicatii din tara, din punct de vedere al imaginii vizuale. Cartile finaliste si cele castigatoare la concursul national de design de carte pot fi rasfoite la parterul rectoratului pana pe 21 februarie

Un juriu format din designeri, artisti plastici, graficieni, tipografi si arhitecti premiaza de patru ani cele mai frumoase publicatii din tara, din punct de vedere al imaginii vizuale. Cartile finaliste si cele castigatoare la concursul national de design de carte pot fi rasfoite la parterul rectoratului pana pe 21 februarie.
Expozitia itineranta „Cele mai frumoase carti din Romania”, organizata de Asociatia pentru Performanta in Cultura, a ajuns la Brasov inca de saptamana trecuta. In urma nominalizarii si premierii cartilor cu design deosebit, acestea au fost expuse in diverse spatii culturale.
Cea mai mare expozitie se va afla pana in luna aprilie la Biblioteca Nationala a Romaniei. Multe din carti au ajuns insa si la Cluj, Timisoara si Brasov.
Nu toate sunt carti de serie care se pot regasi in biblioteci si librarii.
In 2015, din cele 233 de carti inscrise in Concursul national de design de carte „Cele mai frumoacarti frumoase1se carti din Romania” din 2015, juriul a ales 34 de lucrari finaliste, din care a desemnat opt castigatoare. arele premiu a fost acordat cartii „Dear Money”, un concept editorial al Alexandrei Croitoru si Magdei Radu, al carui design a fost asigurat de Radu Manelici. Publicatia prezinta 40 de contributii artistice care abordeaza relatia dintre bani si arta.
Expozitia poate fi vizitata gratuit, pana pe 21 februarie, intre orele 10.00-17.00, la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, situat la parterul Rectoratului.
Specialistii in domeniu spun ca industria creativa este in plina dezvoltare la noi iar publicatiile scrise in limba romana, pe teme legate de cultura si societatea romaneasca, au o forma comparabila cu cea a marilor carti de design din lume, din acest moment.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.