Cartierul Tractorul ar putea deveni Cartierul Aviatorilor

Cartierul Tractorul ar putea deveni Cartierul Aviatorilor

0 103

Cartierul brasovean care poarta denumirea de “Cartierul Tractorul” ar putea de acum sa fie botezat altfel. Motivul este ca vechea denumire a devenit desueta, mai ales, acum cand vechea fabrica ce dadea numele acestuia nu mai exista.
„Acolo este o statie RAT Tractorul, Biserica Tractorul, o Policlinica Tractorul, un Spital Tractorul, dar uzina care a dat denumirea cartierului nu mai exista”, a declarat Dumitru Stratanov, presedintele filialei Brasov a Asociatiei Nationale „Cultul Eroilor”.
Asadar, se doreste alegerea unei denumiri mai sugestive pentru istoria acestui oras, care sa nu mai aminteasca locuitorilor, dar si turistilor care trec prin orasul noastru de perioada neagra a comunismului si de o incercare de industrializare esuata a urbei noastre.
„Noul nume trebuie legat de istoria, valorile si traditiile orasului. Daca fostul cartier Steagul Rosu, a devenit Astra, Tractorul ar putea deveni « Cartierul Aviatorilor », mai ales ca Brasovul are o traditie bogata in acest domeniu”
El sustine ca ar trebui schimbat si numele unor strazi, precum Strungului, Forjei sau Bronzului, dar si numele strazii 13 Decembrie: „la data respectiva s-a desfasurat, la Bucuresti, greva tipografilor. Nu are nici o legatura cu Brasovul.”

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.