Cartierul Stupini, inca pe hartie

Cartierul Stupini, inca pe hartie

0 102

Cartierul din Stupini ramane in stadiul de simplu proiect. Desi construirea de case pentru tineri trebuia inceputa inca de acum 4 ani, conform prevederilor Legii nr.15/2003, acestia nu-si vor vedea prea curand visul cu ochii.


??????????? Printre principalele piedici pe care le au de intampinat este infrastructura care trebuie sustinuta financiar de municipalitate, iar racordarea la reteaua de utilitati costa aproximativ 37 de milioane de lei.


??????????? Viceprimarul Adrian Gabor a declarat: „Planul urbanistic al zonei a fost realizat, dar deocamdata utilitatile lipsesc. Primaria Brasov nu are capacitatea financiara pentru a suporta toate cheltuielile privind dotarea cu utilitati. Reprezentantii Companiei Apa urmeaza sa realizeze proiectul de canalizare in Stupini, fiind inclus in planul de modernizare. Desi ne-am fi dorit ca tinerii sa beneficieze de terenuri din acest an, acest lucru nu este inca posibil. Speram ca anul viitor sa putem incepe impartirea loturilor”.


??????????? Dupa cum se stie, cei care au prioritate sunt tinerii, numai ca pe hartie lucrurile sunt putin mai complicate. Data fiind cererea foarte mare in comparatie cu oferta de terenuri construibile, criteriile de eligibilitate? sunt destul de drastice: varsta sa nu depaseasca 35 de ani, nici ei, nici parintii sa nu detina o locuinta sau un un teren destinat construirii unei case, existenta unui cont de 4000 de euro pentru inceperea constructiei si un salariu net de 625 de lei. Constructia trebuie finalizata in maximum 2 ani.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.