Cartianu – sluga sau orgolios

Cartianu – sluga sau orgolios

0 142

De mult nu am mai vazut un ziarist atat de inversunat pentru o cauza „nobila”, sau din cauza unei persoane sau, pana la urma, a unei stiri. Cu atat mai mult cu cat stirea respective este stirea inceputului de an si probabil cea mai mediatizata arestare din istoria post-decembrista. Bineinteles, este vorba despre arestarea lui Gigi Becali, iar personajul care s-a erijat in Gica-Contra este ziaristul Grigore Cartianu.
In situatia in care marea majoritatea a ziaristilor, oamenilor politici, si o mare parte a populatiei considera aceasta arestare un abuz si ca fiind comandata politic, domnul Cartianu inca mai crede in corectitudinea justitiei din Romania. Prezent la emisiunea „Nasul”, la postul B1Tv, Grigore Cartianu a tinut sa faca pe avocatul autoritatilor si, implicit, al puterii. Inainte de a aminti cateva “bombe” ale distinsului ziarist putem sa ne punem intrebarea fireasca daca inversunarea cu care il ataca pe Gigi Becali se datoreaza unei simple “porunci politice” sau orgoliului adanc ranit, de-a lungul anilor, de familia Becali (rana cea mai adanca facuta probabil de catre Ioan Becali, tot in cadrul unei emisiuni „Nasul”, emisiune in care Cartianu a fost facut “transpirat”, “jegos”, “imputit”, etc).
Cartianu si-a inceput show-ul atunci cand unul dintre avocatii lui Becali, Aurelian Pavelescu, a catalogat ca deplasat ordinul de arestare, considerand ca o citatie ar fi fost mult mai indicata. Prins intr-o verva verbala de nestavilit, Cartianu a inceput sa bolboroseasca sustinand ca se poate ca judecatorii sa fi trimis citatii, inculpatul refuzand sa se prezinte. La remarca avocatului care a declarat ca, in sala de judecata, s-a recunoscut ca nu au fost emise citatii, domnul Cartianu a declarat starnind zambetele celorlalti invitati (Victor Ciorbea si Cristian Tantareanu): ”Dar daca au fost trimise citatii si Gigi le-a aruncat?!”.
Demna de bancurile cu radio Erevan, aceasta afirmatie arata ca Grigore Cartianu, fie are o misiune sigura, fie are sechele mari. Apoi afirmatii gen: “am incredere in justitia din Romania”, “o data si o data tot trebuia sa plateasca”, “totul pare legal” si multe alte asemenea care aratau o rautate iesita din comun, ne fac sa ne intrebam care este adevaratul motiv al acestor atacuri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.