Cartel Alfa – Greva de 15 minute.

Cartel Alfa – Greva de 15 minute.

0 187

Sindicalistii afiliati Cartel Alfa intra in greva de avertisment vineri, de la ora 9:00. Timp de 15 minute, ei vor sa atraga atentia Guvernului asupra neaplicarii masurilor anticriza stabilit cu partenerii sociali in luna ianuarie.

Cele mai multe puncte din Programul de masuri anticriza fie nu se aplica, fie sunt incorect transpuse in acte normative si sunt, ca atare, neaplicabile, arata sindicalistii.
De pilda, actul normativ de reglementare a intrarii in somaj tehnic a fost conceput si formulat eronat, astfel incat aplicarea lui are efecte dezastruoase asupra intreprinderilor si a lucratorilor. Sindicalistii solicita intrarea in somaj tehnic partial, pe unitati afectate de criza, si nu somaj tehnic total, cu inchiderea completa a unitatii.
De asemenea, ei cer urgentarea investitiilor in infrastructura, care sa duca la crearea de noi locuri de munca si mentinerea celor actuale, in industriile conexe.

Alte nemultumiri:
Executivul sustine ca trebuie desfiintate legile speciale de reglementare a pensiilor, dar nu a chemat partenerii sociali sa discute pe aceasta problema;
Neactualizarea legislatiei muncii – Legea contractelor colective de munca si Legea conflictelor de munca.
Confederatia pregateste si alte actiuni de protest, ce vor avea loc la inceputul lunii iulie: un miting si un mars de protest, asa cum a precizat presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.