Carte autobiografica Ion Tiriac

Carte autobiografica Ion Tiriac

0 524

Brasoveanul Ion Tiriac, acuma miliardar, se pregateste sa-si lanseze o carte autobiografica, in care povesteste despre copilaria de la Brasov, de pe Castelului, si cum a ajuns mai apoi, prin sport, dupa care prin afaceri bine gandite, la starea actuala.
Astfel, Ion Tiriac calc pe urmele lui Ilie Nastase si isi va lansa in curand, la Londra, o carte autobiografica.
Printre altele, Ion Tiriac povesteste cum si-a salvat fosta sotie de la viol.
Fostul mare tenismen roman povesteste, intr-un pasaj din aceasta carte, modul in care a salvat-o pe fosta sotie, Erica, de la viol, intr-un moment in care aceasta era atacata de mai multe persoane.

„Veneam cu motocicleta la intalnire si am vazut de la ceva distanta ca acei golani se legau de iubita mea. Nu m-am mai gandit la nimic. Am sarit in mijlocul lor urland ‘Poate ca n-am sa reusesc sa va omor…’. Nu am fost niciodata un bataus, dar cred ca atunci aratam foarte fioros, plus ca urlam cu furie, ca s-au speriat si au fugit”, si-a amintit Tiriac.

In cartea autobiografica pe care urmeaza sa o lanseze, Ion Tiriac mai vorbeste despre copilaria sa si despre drumul catre celebritate.

Nascut in 1939 la Brasov, locuind si aproape de terenul „Olimpia”, care vara era amenajat pentru tenis, iar iarna era transformat in patinoar, acolo desfasurandu-se ani la randul si Campionatul National, cu Steagul Rosu Brasov de mai multe ori campioana, Ion Tiriac a jucat hochei inainte de a deveni celebru in tenis, unde a inceput fiind copil de mingi, hocheiul pregatindu-i si spiritul de lupta, dar si gleznele solide care l-au ajutat mult in tenis, dar si in afaceri, in prezent fiind unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Europa de Est, primul roman care a intrat in topul Forbes.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.