CARPATII AUTOSTRADA – firma care va construi autostrada Bucuresti – Brasov

CARPATII AUTOSTRADA – firma care va construi autostrada Bucuresti – Brasov

0 179

A fost infiintata compania care va face unul dintre cele mai complexe si de anvergura drumuri care s-au vazut vreodata pe pamant autohton de la cucerirea dacilor de catre romani: Autostrada Bucuresti – Brasov.
Aceasta contructie este asteptata cu nerabdare, atat de bucurestenii care adora sa mearga „la munte” in week-end, cat si de economia tarii care are de suferit enorm de pe urma orelor pierdute si, implicit, a banilor, in trafic.
Grupurile Vinci si Aktor, care au castigat in consortiu licitatia pentru construirea tronsonului Comarnic-Brasov, au infiintat Carpatii Autostrada, societatea care va implementa contractul de concesiune pentru finantarea, proiectarea, executia si operarea autostrazii, valoarea contractului fiind de 1,5 miliarde de euro.
Fondatorii noii societati, inregistrata pe 13 august la Registrul Comertului, sunt firmele Vinci Concession SAS (49,9%), Aktor Concession (49,9%), Vinci Construction Grand Projets SAS (0,1%) si Aktor SA (0,1%). Capitalul social subscris este de 105.000 de lei, iar activitatea principala – lucrari de constructie a drumurilor si autostrazilor. Durata de functionare este de 40 de ani.
Primul contract de constructie prin concesiune a unui tronson de autostrada trebuia semnat, potrivit responsabililor din Ministerul Transporturilor, la sfarsitul lunii septembrie.
Pana in prezent au fost parcurse etapele procedurale pentru desemnarea ofertantului castigator al licitatiei pentru proiectarea, finantarea, constructia si operarea Autostrazii Comarnic-Brasov.
Lucrarile de constructie vor incepe in 2010 si vor dura patru ani. Concesiunea este pe o perioada de 30 de ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.