Carosabil si pietonal la Brasov

Carosabil si pietonal la Brasov

0 79

Daca in sudul tarii iarna bantuie de zor, in Brasov nu a mai deranjat in ultimele zile, dand posibilitatea curatirii cailor de acces din municipiu. S-a actionat conform normelor metodologice si rezultatele sunt aproape multumitoare. Spun “aproape”, deoarece…


Carosabilul a fost complet curatat de zapada si gheata si se prezinta in stare foarte buna pentru traffic. Si aici nu ma refer doar la arterele principale, ci si la cele din cartiere, unde strazile se prezinta mult mai bine fata de alti ani.


Un plus in dreptul Primariei.


?


Dar acuma vine si minusul, mult mai dureros pentru zecile de mii de brasoveni care nu au masina si sunt nevoiti sa se deplaseze pe jos. Daca cei tineri se mai descurca – reflexele nealterate si bucuria nestirbita inca a vietii – ceilalti, si mai ales batranii, se descurca greu si foarte greu pe trotuarele pline de gheata si lasate asa de cei obligati sa le curete, Doar in strict buricul targului trotuarele sunt degajate de gheata si zapada. Adica pe acolo pe unde edilii-sefi coboara din masini si mai fac nitica miscare per pedes, ca sa-i admire lumea si sa le dea nota la mers. In ret trotuarele sunt un patinoar, exceptie facand mici portiuni pe unde soarele a fost mai harnic.Legea prevede amenzi pentru cei ce nu-si curate locul din fata casei, precum si pentru agentii economici care lasa urmele iernii in fata magazinelor. Corect, pentru ca in Occident asa se procedeaza.


Dar ce te faci cu trotuarele aflate in zona blocurilor, la cativa zeci de metri distanta de ele? Ce te faci cu aleile dintre blocuri? Astea ale cui sunt? Se pare ca apartin de domeniul public, pentru ca, atunci cand s-au infiintat parcarile de langa blocuri, s-a dispus licitatie pentru locuri si o taxa anuala datorita ocuparii domeniului public in scopuri personale. Iar multe dintre trotuarele-patinoar sun la distante si mai mari decat parcarile, deci sunt domenii si mai publice. Nu cumva ar trebui curatite prin grija Primariei? Sau trebuie sa platim mai intai o taxa ca sa circulam pe asemenea trotuare curatate, nu?


Oricum, in acest caz Primaria doarme neintoarsa, caci nu e fraiera sa se autoamendeze.


Iar primarul Scripcaru, venind cu masina de la vila din Schei, nu sufera la pingele din cauza ghetusului.


Chiar, ma intreb: cate lopeti de zapada a dat el din fata propriei colibe?


?


Dan Bota ?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.