Carnea de peste buna pentru rinichii diabeticilor

Carnea de peste buna pentru rinichii diabeticilor

0 85

Potrivit unui studiu efectuat la scara larga in Marea Britanie si publicat in American Journal of Kidney Diseases, consumul regulat de peste contribuie la prevenirea instalarii insuficientei renale la persoanele care sufera de diabet. Desi persoanelor care sufera de diabet li se recomandã limitarea cantitatii de proteine pentru a preveni deteriorarea rinichilor, un studiu recent a scos la iveala faptul ca nu cantitatea, ci calitatea proteinelor este importanta.
Cu toate ca cercetatorii au descoperit ca un consum de peste ar putea imbunatati starea de sanatate a bolnavilor de diabet, dovezile epidemiologice erau insuficiente. Din acest motiv, profesorul Amanda I. Adler, de la Medical Research Council Epidemiology Unit din Cambridge, si colegii sai au efectuat un studiu asupra a 22.000 de subiecti.
In randul celor 517 subiecti care sufereau de diabet, prevalenta albuminei (proteine) in urina (macroalbuminurie) – un indicator al maladiilor renale – e fost de 8,3%. Potrivit rezultatelor chestionarelor pe care le-au completat subiectii, care aveau in vedere dieta alimentara a acestora, prevalenta albuminuriei in randul diabeticilor care consumau peste mai putin de o data pe saptamana era de 18%, fata de 4% in randul celor care consumau acest aliment de cel putin doua ori pe saptamana. Dupa ce au luat in considerare datele clinice, sociale, demografice, de stil de viata si alimentatie, consumul de peste a ramas un factor semnificativ in ceea ce priveste prevenirea macroalbuminuriei in randul diabeticilor.
Cercetatorii cred ca nutrientii unici din compozitia pestelui previn deteriorarea rinichilor printr-un control mai bun al zaharurilor din sange si prin profilul imbunatatit al lipidelor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.