Carnati cu prea multa sare si…aluminiu!

Carnati cu prea multa sare si…aluminiu!

0 130

Produsul analizat are in compozitie o cantitate mare de sare, motiv pentru care trebuie evitat de cei care sufera de inima si rinichi.
Carnatii grill Elit au in compozitie “carne de porc, sare, condimente, boia, usturoi, antioxidant acid ascorbic E 300, adaos proteic vegetal din soia, colorant natural acid carminic E 120”.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind de tip carnati, obtinut din carne de porc, cu continut de grasimi animale saturate aterogene, condimente, adaos proteic din soia si aditivi alimentari, E 300 si E 120.
Colorantul E 120 contine aluminiu, care este asociat cu boala Alzheimer. De asemenea, poate produce si alergii, rinite, astm si eruptii cutanate. Din lista de ingrediente reiese ca produsul are si un continut ridicat de sare.
Produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, hipertensivilor, celor cu dislipidemie si hipertrigliceridemie, suferinzilor de guta, de boli hepato-renale, de boli neurodegenerative (Alzheimer si Parkinson), suferinzilor de cancer, celor cu maladii ale pielii, alergicilor, supraponderalilor si obezilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.