Care-i treaba cu aeroportul? (III)

Care-i treaba cu aeroportul? (III)

0 113

V-am promis ca revin cu niste comentarii din forumul dedicat aeroportului de pe site-ul Consiliului Judetean Brasov. Ei bine, va fac cunoscute alte opinii ale forumistilor, avand convingerea ca luand act de parerile pro si contra, ne vom consolida propriile argumente.


Cred ca pentru majoritatea dintre noi o investitie de anvergura, menita sa conduca la dezvoltarea economica si implicit la bunastare, este mai mult decat binevenita. Dar sa vedem ce zice lumea:


?


Bodo A-J06 Februarie 2007


“Eu sint nascut in Brasov, dar de mult Timp traiesc in Germania. Visul meu de mic copil era Aeronautica si cind era posibil eram deja la Aeroportul de pe linga „Tractorul”. Ei e mult de atuncea, si IATA MINUNEA ca si Brasovul se va mindri de un „Aeroport International”!! Abia astept momentul in care voi Ateriza cu Avionul dupa 2-3 Ore in Orasul meu Natal


?Domnul Bodo nu este singurul roman plecat, care se bucura de aceasta realizare. Mai toti cei care au parasit, din diverse motive, tara, sunt cu sufletul alaturi de noi. Orice progres, mai ales in orasul natal, le da motive sa se simta mandri de originea lor. In plus, multi dintre cei plecati din tara isi petrec vacantele in Romania, la rude si prieteni, sau pur si simplu vin uneori sa-si stinga dorul de tara. Cum din zona Brasovului sunt foarte multe persoane plecate, mai ales etnicii germani care au emigrat masiv, este clar ca se vor bucura de aeroport care ii va aduce la putine ore distanta de tara.


?


Dobrogeanu (consilier judetean) Toma18 Februarie 2007


“Am sustinut acest proiect ca fiind nr. 1 pt. BRASOV. E bine ca BRASOVENII discuta pe „subiect” Uite ca mai citeste cineva! In alte reg. din Eu. dupa realiz.aeroport-ului s-au inreg.cresteri ec.de pina la 180% (IRL.) Concluzie: Cum supravietuiesc locuitorii din Buc., Roma, Paris, NY, Montreal…(Cei de linga aeroport) Asa ca nu vor murii nici BRASOVENII !!!”


?Interesanta interventia consilierului judetean, care incearca sa puna capat lamentarilor aeroscepticilor, care vad in aeroport, dusmanul numarul 1 al Brasovului. Era necesara precizarea privind cresterea economica, este singura cale sa ne mearga bine. Altfel ramanem un oras si o tara de milogi vaicareti, care traiesc cu iluzia coltului de rai in care-si tarasc zilele: aerul curat si oaza de liniste cu care este asociat Brasovul, sunt de mult un mit. Industrializarea ceausista a sufocat orasul. Poate sus pe munte sa fie acel aer curat si linistea de care tot vorbesc unii.


Si da domnule consilier, cum nu mor aia din Paris, Roma, Montreal, New York, Bucuresti, n-om muri nici noi. Ba chiar as zice ca speranta lor de viata, desi traiesc pe langa aeroporturi e mai mare: repet, bunastarea isi spune cuvantul.


??


Ce conteaza- 19 Februarie 2007


Domnule Dobrogeanu Consilier Judetean Toma, este interesant cat de unilateral le purtati dv-stra de grija brasovenilor! Si ca sa nu imi pierd timpul chiar de pomana, exista studii europene pe termen lung asupra celor afectati de poluarea fonica. Ei bine 37% din cei aflati in zonele mentionate de dv-stra sunt deranjati din punct de vedere fonic, se constata datorita lipsei somnului profund scaderea imunitatii organismului in special la copii, este observata o crestere a numarului de cancere si dublarea cazurilor de hipertensiune arteriala. Bineinteles ca nimeni nu se intereseaza de cei „slabi”, insa traiesc si ei printre noi si au si ei dreptul la liniste. I-ati intrebat poate cumva intr-un gest democratic daca isi doresc sa le tremure cescuta-n mana de 50 de ori pe zi ca sa le mearga UNORA mai bine? nu de alta dar tot este la moda referendumul..”


?Domnule „ce conteaza”, dumneavoastra vreti sa puneti toate monstruozitatile pe seama aeroportului! Dupa cum vad, insinuati ca realizarea aeroportului ar echivala cu sfarsitul lumii la Brasov. Amenintarile apocaliptice privind scaderea imunitatii, hipertensiunea arteriala si cancerul?fac sa ti se zbarleasca parul in cap. Si cred ca ati omis d-le “Ce conteaza” sa mentionati, printre posibilele amenintari la sanatatea noastra si SIDA. Nu cred ca nu ati ?avut cunostinta de ultimele studii facute de cercetatori, cum ca un aeroport sporeste cu peste 17,5698% cazurile de SIDA!!!:))


In alta ordine de idei, desi pana acum n-am avut aeroport, nu dau un procent, dar majoritatea oamenilor varstnici sufera de hipertensiune arteriala. Cat despre cancer, da, il au din pacate destul de multi, fara ca aeroportul sa existe.


Nu cumva, multe dintre problemele de sanatate ni se trag de la saracie? Am cunoscut un domn, pensionar (si nu chiar dintre cei mai saraci, fost cadru militar) care a murit la coada la circumscriptia fiscala, unde, bolnav fiind, s-a inghesuit sa plateasca impozitul cu reducere.


Sunt o gramada de copii cu imunitate scazuta, nu fiindca le lipseste somnul, ci fiindca le lipseste hrana.


Cred ca o crestere economica, precum cea de care vorbea domnul consilier Toma este de natura sa regleze lucrurile. Prosperitatea va insemna hrana consistenta, tratamente performante, posibilitatea profilaxiei unor boli, vacante de odihna, toate menite sa creasca speranta de viata si nu sa ne extermine, cum se teme “Ce conteaza”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.