Care-i treaba cu aeroportul? (I)

Care-i treaba cu aeroportul? (I)

0 114


Cum aeroportul este cel mai trendy subiect de discutie la nivelul administratiei judetene si cum aceasta investitie a starnit pasiuni (mai ales pro dar si contra), m-am gandit sa dau o raita prin forumul de pe site-ul Consiliului Judetean si sa fac si eu putina conversatie cu cetatenii care si-au postat impresiile.


Voi face o trecere in revista a interventiilor si voi incerca sa raspund celor nelinistiti, astfel incat sa le fie somnul lin si sa se bucure de ghioceii de primavara.


?


Ionescu Mihai – 28 Ianuarie 2007


“S-a intrebat cineva pana acum daca este intr-adevar nevoie de acest aeroport?


?


Raspuns. Cred ca domnul Ionescu ar fi dezamagit sa afle ca nu este primul care, intr-o excelenta forma comunicativa cu sine insusi si-a pus shakesperiana intrabare: to be or not to be (airport)??


S-a intrebat la modul cel mai serios institutia care va realiza aeroportul, respectiv Consiliul Judetean Brasov, care a elaborat un studiu de fezabilitate complex, al carui rost a fost sa demonstreze ca aeroportul este necesar.


Deci, d-le Ionescu, da, pana acum s-a intrebat cineva daca este nevoie de …acest aeroport.


?


?


Badea Sorin – 29 Ianuarie 2007


“Nici nu vreau sa ma gandesc cate localitati nu au inca o infrastructura care sa acopere strictul necesar ca sa nu vorbesc despre norme europene…stam cu haznaua in curte si ne uitam la „paraitoarele metalice” cum se mai exprima cineva pe forum…probabil ca nici 5% din populatie nu va face uz de el in schimb vom beneficia toti de sutele de mii de tone de combustibil ce vor arde deasupra unei naturi si asa destul de poluate. Domnilor si doamnelor de la mediu, in depresiunea Brasovului masele de aer poluate nu se „elimina” ca la ses unde bate un vanticel si se imprastie! Uitati-va de sus cum plutesc norii maro deasupra depresiunii Brasovului la care se vor mai aduga si cei produsi de avioane. Toata lumea se gandeste la incalzirea globala si noi ne bagam mortul in casa! Stiati ca un avion de dimensiuni medii (Boeing 737) are un rezervor de 20.000 litri de combustibil? Unde vor ajunge gazele arse? Aeropoarte gasesti in toata lumea, insa un colt de natura nepoluat si linistit nu! Poate ar fi bine sa incercam sa vindem ceea ce nu au altii. Dupa parerea mea o autostrada buna ar fi supersuficienta in conditiile Brasovului.”


Probabil ca nici 5% din populatia nu va face uz de avion…motiv pentru care inteleg ca badea Sorin nu vrea aeroport. Buun! Ma indoiesc ca a facut domnul in cauza o statistica si i-a dat 5%. Dar sa zicem c-o fi asa. Poate cand a aparut telefonul il foloseau 0,022%, restul cu haznalele prin curte! Astazi copiii de clasa a doua nu concep sa traiasca fara telefon mobil! Dezvoltarea nu tine cont de cati folosesc astazi ceva ci de cati vor folosi acel ceva maine.


Cat despre rezervorul Boeingului, pe bune ca nu stiam ca are 20.000 de litri. Ma sperie capacitatea, mai ales ca domnul ameninta ca tot ce arde acolo o sa-mi pice in cap. J) Discutii despre poluarea stratosferei se poarta, dar problema nu este sa ne intoarcem in timp, ci sa avansam cu tehnologia astfel incat sa ne folosim de tot ce inseamna evolutie, fara a afecta prea mult coltisoarele de natura linistite, gurile de rai unde taranii ara cu tractoare in care pun ulei de floarea-soarelui si-si fac nevoile in fundul curtii, cum bine si documentat a subliniat dl. Badea.


?


Adrian – 30 Ianuarie 2007


De cand trebuiesc cetatenii convinsi de utilitatea aeroportului. Oricum se v-a construi. Fara el orasul este mort. Investitorii vin in orase cu aeroport ( vezi Sibiu ). Daca stai dupa ce vrea “poporul” nu se mai construieste nimic.


?Domnule Adrian, se pare ca unii chiar sunt convinsi ca trebuie sunati personal si intrebati daca le place Brahms. Sigur ca nu s-ar mai face nimic daca stai in loc atunci cand la unii li se scoala spiritul civic si nu mai are somn. Atat de des am auzit sintagma “pe mine nu m-a intrebat nimeni cand…”, rostita cu o ura patologica, incat ma gandesc serios daca nu cumva acea parte bosumflata a poporului chiar trebuie consultata (de un medic).


?


Ma opresc, cu promisiunea ca in zilele urmatoare scotocesc din nou in podul cu opinii, pentru a va aduce pe monitoare o farama din framantarea unor cetateni responsabili.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.