Care este diferența între un aliment eco, unul bio sau unul 100%...

Care este diferența între un aliment eco, unul bio sau unul 100% natural?

Produsele ecologice sau bio

Sunt acele alimente realizate fără adăugarea de substanțe chimice, precum pesticide, fertilizatori, antibiotice sau altele.
În plus, ele trebuie să fie plantate pe un teren pe care nu au fost folosite substanțe chimice cu mai mulți ani înainte de începerea producției (dupa unele exigente minimul 5 ani). Aceste produse trebuie realizate în conformitate cu legea și trebuie certificate de un organism autorizat.

Între termenii “eco” și “bio” nu există o diferență.

Ambele reprezintă același lucru, numai că “eco” este folosit cu precădere în Germania și “bio” în Italia. În schimb, dacă pe o etichetă găsiți sintagma “100% natural“, acest lucru nu oferă garanția că produsul nu conține aditivi sau coloranți.

Cum recunoașteți alimentele eco?

Alimentele ecologice se vând fie în magazine specializate online, fie în mari centre comerciale, la raioanele de produse bio.
Dacă pe eticheta produsului, apar termenii “bio“, “eco” sau “natural“, nu înseamnă că acestea chiar sunt așa. Nu vă lăsați înșelați! Alimentele care sunt cu adevărat 100% bio sau naturale sunt cele care au sigla ecologică a Uniunii Europene (UE) pe ambalaj.

Alimente eco-sigla agriculturii organice UE

Alimente eco – Sigla agriculturii organice UE

Această siglă vă arată faptul că produsul este în conformitate cu normele UE cu privire la mediu și că au fost efectuate controale periodice pentru a vedea dacă legislația este respectată de către fermieri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.