Cardul national de sanatate nu are leac pentru intrebarile medicilor

Cardul national de sanatate nu are leac pentru intrebarile medicilor

0 101
Trebuie sa inscrie  datele si sa distribuie cardurile catre pacienti? Vor fi remunerati pentru munca lor? Cum sistemul electronic nu este foarte fiabil, medicii se tem ca vor avea probleme cu accesarea bazelor de date si se indoiesc ca toti pacientii vor sti sa-si introduca singuri pin-ul.
La nivel national, prin intermediul Societatii Nationale a Medicilor de Familie, medicii de familie si-au exprimat optiunea in privinta cardului national de sanatate.
Daca sunt de acord cu introducerea cardului de sanatate, nu sunt insa de acord sa faca si distribuirea si inscriptionarea acestora, operatii care presupun introducerea de informatii suplimentare si validarea datelor de identitate. Acelasi lucru il spune si Stelian Cantea, medic de familie brasovean.
Pe langa munca aferenta inregistrarii cardurilor pentru cei 1.500 de pacienti pe care ii are medicul in evidenta, disfunctionalitatile din sistem ii dau acestuia mari batai de cap.
Un alt neajuns este pin-ul cardului care trebuie introdus de catre pacient si care le va face propleme serioase uitucilor.
Chiar daca nu stiu ce presupune un astfel de card, pacientii doresc sa-l aiba in portofel mai ales ca nu trebuie nici sa-l plateasca.
Cardul national de sanatate nu a ajuns inca la Casa de Asigurari de Sanatate. Cu toate acestea, inca de la inceputul saptamanii multi brasoveni au stat la coada la ghiseele CAS pentru a solicita cardul national de sanatate.
 
Vifor Rotar 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.