Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 septembrie

Cardul de sanatate, obligatoriu de la 1 septembrie

0 720

Asiguratii din Romania care nu au intrat inca in posesia cardului national de sanatate trebuie sa se intereseze despre emiterea acestuia pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. In cazul in care documentul nu a fost emis, asiguratii trebuie sa depuna o cerere la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate

Asiguratii din Romania care nu au intrat inca in posesia cardului national de sanatate trebuie sa se intereseze despre emiterea acestuia pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. In cazul in care documentul nu a fost emis, asiguratii trebuie sa depuna o cerere la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. In cazul tinerilor care implinesc 18 ani, cardul este emis automat de catre sistem.
Dupa ce au fost distribuite inca din luna februarie, cardurile nationale de sanatate devin obligatorii de la 1 septembrie. Locuitorii judetului care sunt asigurati medical dar nu au primit inca un card national de asigurari medicale pot accesa site-ul cnas.ro, unde pot afla daca li s-a emis sau nu documentul, anunta dr. Eugen Catalin Seitan, presedinte director general CJAS Brasov.
In cazul in care cardul nu a fost emis, asiguratii pot depune o cerere pentru eliberarea sa la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Daca beneficiarul a implinit 18 ani acum si devine asigurat, acest card se va emite automat de catre sistem.Cardul de sanatate pc
Cei care depun acum cerere pentru eliberarea cardului trebuie sa plateasca 15 lei si 50 de bani pentru a putea intra in posesia documentului. Seitan spune ca mai exista inca destule cazuri de blocare a cardului. In aceasta situatie, medicul sau farmacistul la care se afla asiguratul poate suna la furnizor pentru deblocarea cardului sau poate merge la sediul CJAS in acest scop. Cu numai cateva zile inainte de expirarea termenului pana la care serviciile medicale se ofera numai pe baza de card, brasovenii stau inca la coada la CJAS.
Desi este obligatoriu, in cazul in care o persoana nu are card, dar este asigurata, poate beneficia de servicii medicale pe baza dovezii de asigurat.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.