Cardul de sanatate ii imbolnaveste de nervi pe titulari

Cardul de sanatate ii imbolnaveste de nervi pe titulari

0 613

Cardul national de sanatate a creat din nou haos, cozi si nervi la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Fie nu l-au primit acasa, fie nu l-au putut folosi din diverse cauze, brasovenii au venit sa ceara explicatii functionarilor.

Cardul national de sanatate a creat din nou haos, cozi si nervi la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Brasov. Fie nu l-au primit acasa, fie nu l-au putut folosi din diverse cauze, brasovenii au venit sa ceara explicatii functionarilor.

Reprezentantii institutiei au fost nevoiti sa faca apel la calm si sa-i asigure pe beneficiari ca pot primi servicii medicale si pe baza vechiului sistem de verificare a calitatii de asigurat.

Fenomenul cozii de la casa de asigurari de sanatate a reaparut odata cu intrarea in vigoare a legii privind utilizarea cardului national de sanatate pentru toate serviciile medicale. Putini au venit in minivacanta de 1 mai sa intre in posesia cardului de sanatate desi ghiseele au fost deschise. Nu la fel au stat lucrurile luni dimineata, cand cetateni cu diverse probleme legate de card s-au asezat la coada. Unii au venit disperati sa ceara cardul de care aveau nevoie.

Altii, desi au cardul la purtator, nu au reusit sa-l foloseasca, dupa ce au constatat, impreuna cu medicul de familie, ca sistemul nu le-a validat instrumentul.

Reprezentantii Casei au fost nevoiti sa le explice asiguratilor ca asistenta medicala se acorda pe baza vechiului sistem de validare a seviciului medical, prin consultarea sistemului informatic unic integrat pus la dispozitie de casa nationala de asigurari.Cardul de sanatate pc

Cert este ca asiguratii trebuie sa isi ridice cardul de sanatate si vor putea face asta si in perioada urmatoare, spune jr. Ancuta Daisa, purtator de cuvint CJAS Brasov.

Brasovenii care nu si-au ridicat pina acum cardurile o pot face de la sediul casei de asigurari de sanatate zilnic de luni pina vineri intre orele 8 si 14.

In judet au ramas nedistribuite 16.800 de carduri iar 35 de persoane l-au refuzat din motive personale sau religioase. Confuzie a fost ieri si la cabinetele medicilor de familie, dar si in farmacii.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.