Caravana Volutarilor Europeni se opreste si la Brasov

Caravana Volutarilor Europeni se opreste si la Brasov

0 197
In perioada 15 septembrie – 20 octombrie, 21 de organizatii active in promovarea voluntariatului ii pun in miscare pe cei interesati de voluntariat, aducandu-i impreuna, informandu-i si inspirandu-i sa devina parte din SEV – Serviciul European de Voluntariat.
Peste 400 de tineri si organizatii din 20 de judete vor avea oportunitatea sa faca cunostinta cu SEV, sa afle raspunsuri la intrebari si sa interactioneze direct cu voluntari romani si straini, organizatii gazda si de trimitere, persoane resursa de la care pot afla informatii clare si prietenoase, prin intermediul a 21 de evenimente derulate succesiv in toata tara.
 
La Brasov, caravana este programata sa ajunga in data de 12 octombrie 2012.
Caravana SEV face parte din proiectul MOVE – Mobilitate si Voluntariat in Europa, derulat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, in parteneriat cu Asociatia ART Fusion, Bucuresti, si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, linia Structuri de suport SEV.
Proiectul isi propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat, SEV in special, prin diverse evenimente si materiale informative.
Ce este SEV? Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finantat prin programul Tineret in Actiune, care stimulezeaza mobilitatea transnationala si implicarea in proiecte de voluntariat a tinerilor.
SEV permite tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani sa desfasoare stagii de voluntariat pentru perioade de cateva saptamani pana la 12 luni in organizatii dintr-o alta tara decat tara de resedinta, de regula tari din cadrul Uniunii Europene, insa si alte tari partenere in acest program.
SEV promoveaza coeziunea sociala, solidaritatea si toleranta intre tinerii europeni, cat si cetatenia activa, prin voluntariat.
Programul este o oportunitate de dezvoltare personala si profesionala adresata tinerilor europeni; prin intermediul experientelor de invatare non-formala pe care le prilejuieste voluntariatul, acestia isi imbunatatesc sau dobandesc competente care ii ajuta sa de dezvolte si sa se integreze social. Anual, citeva mii de tineri europeni, printre care si romani, participa la stagii SEV in Europa!
 
Pentru mai multe detalii referitor la Caravana SEV va rugam sa contactati Pro Vobis prin Carmen Marcu,
Director Comunicare, tel. 0755-045 102, comunicare@provobis.ro sau partenerul local, Asociatia Colors.
 
Pentru a va inscrie la evenimentul din Brasov, va rugam sa completati formularul de pe site-ul www.plinideidei.ro. Informatii la tel. 0745052151

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.