Caravana Gaudeamus Radio România a avut un popas apreciat la Brașov!

Caravana Gaudeamus Radio România a avut un popas apreciat la Brașov!

0 176

Ediția inaugurală a Târgului Gaudeamus Radio România Brașov s-a încheiat duminică, 2 septembrie, în prezența unui public numeros, amator de carte și de muzică. Au fost 30 de participanți, distribuitori de carte, muzică și jocuri educative, peste 7.500 de vizitatori și zeci de mii de titluri prezente timp de cinci zile în pavilionul Gaudeamus – Radio România, amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov. Sunt acestea doar câteva dintre reperele extrem de încurajatoare ale acestei prime ediții. În cele cinci zile ale manifestării, cărţile şi muzica de cea mai bună calitate, dar şi numeroasele acţiuni şi surprize, aşa cum au fost tombola Târgului, Standul Centenar România, marcarea Zilei Limbii Române, Campania Cărţile se întorc acasă, Trofeele Gaudeamus sau Atelierele de citire rapidă, au atras vizitatorii Târgului
Derulat într-un context aniversar fără precedent – Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România, 25 de ediții ale Târgului Internațional Gaudeamus și 50 de ani de la prima ediție a Festivalului Cerbul de Aur, Târgul Gaudeamus Brașov a fost organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Târgu Mureș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov.
Trofeele Gaudeamus pentru edituri au fost adjudecate în urma opţiunilor publicului, exprimate pe chestionarele distribuite tuturor vizitatorilor. Pe primele trei locuri s-au clasat editurile : Humanitas, Grupul Editorial ART şi RAO. Cea mai râvnită carte a fost ,,Un bărbat pe nume OVE”, de Fredrik Bergmann (Editura ART).
Târgul Gaudeamus Radio România s-a încheiat cu o festivitate, la care au participat Connie Chifor, coorodonatorul Târgului Gaudeamus Radio România, Lavinia Nicoleta Ghişa, manager Radio Tg. Mureş, reprezentanţii editurilor premiate, reprezentanţi ai Radio România şi TVR. La festivitate a fost acordat şi un ultim premiu la această ediţie. Este vorba despre Premiul ,,Miss Lectura”. L-a câştigat tânăra Ana Maria Glogoviceanu, elevă la Liceul Emil Racoviţă din Braşov.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.