Caravana Filmelor TIFF a pornit la drum prin toata tara

Caravana Filmelor TIFF a pornit la drum prin toata tara

0 92

Caravana Filmelor organizata de Transilvania International Film Festival (TIFF) isi incepe astazi periplul prin tara. Printre peliculele care ruleaza in cadrul acestui eveniment, amintim: „Restul e tacere“, „Boogie“ si „Venus“.
Acest eveniment va fi gazduit de nu mai putin de 16 orase din tara.
Cu motto-ul „De cand nu ai mai fost la cinema“, organizatorii Festivalului International de Film Transilvania, care sunt si organizatorii Caravanei Filmelor, va invita in cinematografe.
Caravana Filmelor va debuta azi, de la ora 17.30, in Sala Auditorium a Universitatii „Stefan cel Mare“ din Suceava. Timp de doua zile, sucevenii vor putea urmari doua filme romanesti si doua din strainatate.
„Promovam filmele romanesti, care sunt din ce in ce mai apreciate, iar premiile castigate dovedesc acest lucru. Deoarece in salile de cinema din mall-uri filmele romanesti ajung mai greu, vrem sa vedem daca tinerii, in special, sunt receptivi la aceste proiectii“, a spus Tudor Giurgiu, regizor, producator si organizatorul caravanei.
Cele 16 orase sunt: Suceava, Dorohoi, Piatra-Neamt, Bacau, Focsani, Buzau, Ploiesti, Miercurea-Ciuc, Brasov, Sibiu, Targu-Mures, Timisoara, Deva, Oradea, Alba Iulia si Craiova vor fi, intre 25 martie si 24 mai, gazdele unor cinematografe ad-hoc. In acestea vor avea loc de la doua la cinci proiectii pe zi.
Opt filme romanesti sunt incluse in programul acestei caravane, printre care „Restul e tacere”, de Nae Caranfil, „Boogie”, de Radu Muntean, „Pescuit sportiv”, de Adrian Sitaru, si „Katalin Varga”, de Peter Strickland. Printre titlurile straine se numara „Venus”, nominalizat la Oscar, „Madagascar 2” si pelicula lui Steve Buscemi, „Interview”.
„Reduceri de personal”, de Christopher Smith, „13 Negru”, de Gela Babluani, si „Cursa mortala”, de Paul W.S. Anderson, fac ca filmele independente din caravana sa fie contrabalansate de unele hollywoodiene, pe gustul publicului larg.
Aceasta este prima parte a proiectului initiat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), a doua parte urmand sa aiba loc la finalul celei de-a opta editii a TIFF, in vara acestui an, cu proiectii in aer liber.
Caravana Filmelor este un proiect finantat de catre Uniunea Europeana prin PHARE.
In functie de institutia in care vor rula filmele, costul unui bilet variaza intre 8 si 10 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.