Caravana anticoruptie a pornit la drum

Caravana anticoruptie a pornit la drum

0 60

Ministerul Justitiei a lansat marti, 24 iunie 2008, „Caravana Anticoruptie”, ultima etapa a proiectului de infratire institutionala, intitulat „Imbunatatirea luptei impotriva coruptiei”, implementat in parteneriat cu HAUS Management Finlanda. Acest proiect face parte din programul Phare 2004 finantat de Uniunea Europeana in domeniul prevenirii si combaterii coruptiei.
Caravana, cu tema „Pasaportul anticoruptie”, va ajunge in 12 orase din tara si are ca scop sensibilizarea opiniei publice asupra fenomenului de coruptie, cresterea gradului de constientizare asupra amenintarilor reprezentate de orice forma de coruptie prezenta in societatea romaneasca, promovarea instrumentelor de combatere a acestui flagel si incurajarea grupurilor tinta (categorii profesionale din sectorul public) pentru a actiona impotriva unor astfel de acte reprobabile si a le respinge cu fermitate.
Caravana Anticoruptie debuteaza la Drobeta Turnu Severin, la data sus amintita, urmand sa parcurga urmatorul traseu: Slatina – 25 iunie; Pitesti – 26 iunie; Ploiesti – 16 septembrie; Brasov – 17 septembrie; Constanta – 18 septembrie; Zalau – 23 septembrie; Alba Iulia – 24 septembrie; Deva – 25 septembrie; Botosani – 7 octombrie; Vaslui – 8 octombrie; Bacau – 9 octombrie.
Participa reprezentanti ai Ministerului Justitiei, ai Agentiei Nationale de Integritate si ai Institutului HAUS Finlanda.
Celelalte trei obiective ale Proiectului Phare au vizat evaluarea independenta a tuturor institutiilor care au atributii de control si inspectie a activitatilor desfasurate de agentii economici, imbunatatirea mecanismelor de supervizare a declaratiilor de avere si de interese, dar si a sistemului de incompatibilitati (ANI), imbunatatirea activitatii DNA, ca principala institutie cu atributii in investigarea cazurilor de mare coruptie din tara noastra. Valoarea totala a proiectului este de 1,7 milioane de euro, din care 0,1 milioane euro reprezinta cofinantare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.