Carare ilegala in Parcul Muntii Rodnei

Carare ilegala in Parcul Muntii Rodnei

0 116

Parcurile Nationale constituie un subiect delicat pentru romani, mai ales pentru ca acestea sunt surse constante de probleme, din cauza unui management prost si a unei ingrijiri superficiale. De aceea, acestea sunt tinte usoare pentru braconieri si pentru toti cei care spera sa traga anumite foloase de pe urma lor.
Astfel, comisarii de mediu din judetul Maramures au identificat o cale de acces in Parcul National Muntii Rodnei construita ilegal, fara autorizatie de mediu, autoritatile locale din orasul maramuresean Borsa fiind amendate, dupa cum informeaza NewsIn.
Comisarul Calin Crisan, din cadrul Garzii de Mediu Maramures, a declarat ca autoritatile locale din orasul maramuresean Borsa au executat drumul in prelungirea traseului destinat telegondolei care urmeaza sa fie amplasata in zona, conform unui proiect turistic. Numai ca autoritatile nu aveau dreptul sa realizeze aceasta lucrare atat timp cat nu detineau o autorizatie de mediu.
Comisarii de mediu au amendat conducerea Primariei Borsa cu 100.000 de lei pentru aceasta ilegalitate. ”Anchetam o noua cale de acces in interiorul Parcului National Muntii Rodnei. Autoritatile locale din Borsa au creat un drum de acces in lungul viitorului traseu al telegondolei care va fi amplasata in zona. Se lucreaza la amenajarea fundatiilor, a stalpilor, iar pentru a se ajunge la linia de telegondola a fost creata, cu buldozerul, o cale de acces in lungime de 700 de metri. E drept ca e la marginea Parcului National Muntii Rodnei, insa drumul a fost construit fara a exista vreo autorizatie de mediu”, a afirmat Calin Crisan.
“Ramane de vazut daca lumea va constientiza ca e destinat doar acestei utilitati si nu accesului auto, pentru ca se invecineaza cu un fond forestier unde avem capre negre, cocosi de munte, ierunci”, a spus Calin Crisan.
In Parcul National Muntii Rodnei se mai desfasoara inca o ancheta cu privire la constructia ilegala a doua drumuri intr-o rezervatie stiintifica, in acest caz fiind cercetate autoritatile din comuna bistriteana Romuli.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.