Caracterizarea

Caracterizarea

0 379

Viata agreabila, multe contacte, bucurii in prietenie si dragoste, creativitate. Succesele sunt garantate de prudenta. In luna aceasta in cite zile va fi negura in atitea in cursul anului vor fi ploi, iar cite zile va fi roua in atitea va fi bruma dupa Pasti si in tot atitea zile in luna august vor fi neguri din care cauza vor fi stricaciuni in holde si poame. Daca in luna martie nu va ploua va fi piine din belsug. De va cadea pastele in aceasta luna si in ziua aceasta va fi ploaie atunci 50 de zile va ploua sau nu va fi senin. In 21 ale lunii ziua este egala cu noaptea si Soarele intra  in semnul Berbecelui timp prielnic negotului si calatoriilor. De va fi tunet cind intra Soarele in acest semn atunci va fi frica intre oameni . 

MARTIE

1 Martie Martisorul –(cititi materialele publicate in ziar)

Alte sarbatori din aceasta luna sunt:

  • Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia (9 martie): traditia de aceasta sarbatoare este sa se faca colacei „Mucenici” in forma cifrei 8. In Moldova ei se fac din aluat dospit si se coc in cuptor, dupa care se ung cu mire si se dau prin nuca. In Muntenia ei sunt din aluat nedospit si se fierb in apa, dupa care se adauga zahar si nuca in zeama fiarta. Numarul lor trebuie sa fie de 40 sau 44; o alta traditie din aceasta zi este sa se bea 40 de pahare de vin sau de tuica pentru ca „sa fii sanatos si sa nu se lipeasca bolile”.
  • Bunavestire (25 martie) avea in Apuseni si o alta semnificatie pe langa cea religioasa. Acum canta pentru prima data cucul, vestitorul unor lucruri importante in viata omului. Cand o persoana il auzea pentru prima oara cantand, trebuia sa numere de cate ori canta pentru a sti cati ani mai are de trait.
  • Sfantul Teodor (Santoader) (26 martie): sarbatoare cu data mobila, care este celebrata in prima sambata a Postului Pastelui. Era prilejul pentru tinerii necasatoriti sa aiba intreceri calare. In credinta populara, Sfantul Toader are puterea de a se transforma in cal si viceversa. In aceasta zi erau interzise muncile feminine; pentru respectarea acestei sarbatori, Santoader le oferea acestora unul dintre apanajele frumusetii: par bogat si lung. Pentru a obtine acest lucru, fetele se spala pe cap cu apa in care au pus fan din ieslea cailor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.