Capul mitropolitului Saguna, la cinstirea eroilor de la Sambata!

Capul mitropolitului Saguna, la cinstirea eroilor de la Sambata!

0 442
Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Sâmbăta de Jos a fost sfinţită duminică. A fost prezent la slujba de târnosire Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, care s-a aflat în zona noastră încă de vineri, pentru a lua parte la slujba oficiată în cinstea eroilor din Sâmbăta de Sus, căzuţi în cele două războaie mondiale.Biserica a fost zidită în 1796 de baronul Samuel von Brukenthal.
Se spune că le-ar fi făcut-o credincioşilor din satul unde el şi-a ridicat un castel, acela care aparţine astăzi de Herghelia de Lipiţani.În acest lăcaş de cult slujeşte preotul Victor Pandrea. Biserica a mai fost renovată de-a lungul vremii cu ajutorul parohului şi autorităţilor locale din Voila.sfintire

Însănu a fost sfinţită dupa randuiala niciodată până acum, întrucât nu au fost găsite dovezi în acest sens. Aşa încât, duminică ea a fost sfinţită de ÎPS Laurenţiu.
În ziua sfinţirii, a fost fost adus de la catedrala mitropolitană de la Sibiu, într-o raclă, capul sfântului ierarh Andrei Şaguna, cel care a fost Mitropolitul de neuitat al Transilvaniei.
Capul sfantuluilui Andrei Şaguna
a mai fost adus în Ţara Făgăraşului în anul 2014. S-a întâmplat la Biserica ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraşul Victoria în data de 20 mai 2014, cu prilejul sărbătoririi a două decenii de când se slujeşte în acea biserică (sursa;BZF)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.