Captura record de droguri de mare risc!

Captura record de droguri de mare risc!

0 107
Procurori DIICOT si politisti din brigada anti-drog Brasov au destructurat o retea romano-olandeza care incerca sa vanda 10.000 de pastile de extacy. Cei 2 olandezi si 3 romani au fost retinuti duminica, la Urlati, in timp ce incercau sa vanda pastilele unui ofiter sub acoperire, caruia ii povesteau cat sunt de ageamii politistii romani. Valoarea drogurilor depaseste 100.000 de euro pe piata neagra iar traficantii risca pana la 25 de ani de inchisoare.
Reteaua era monitorizata de mai bine de 10 luni de catre procurorii DIICOT Brasov.
Drogurile urmau sa fie vandute pe piata neagra, iar pretul lor ar fi ajuns la consumatorul final pana la 15 euro bucata. Pastilele de extacy erau aduse de olandezi in tara prin intermediul a 4 firme din Olanda specializate in export de soft si hardware. Traficantii erau atat de siguri pe ei incat, in momentul in care se indreptau se locul intalnirii cu ofiterul sub acoperire, au cerut informatii altor politisti despre locatie, desi aveau masina plina cu droguri. In plus, in conversatia cu procurorul deghizat in dealer, i-au spus ca polistii romani sunt nepriceputi si ca la ei in Olanda oamenii legii actioneaza sub acoperire daca vor sa-i puna mana pe infractori.
Cei 3 romani si cei 2 cetateni olandezi au fost prezentati luni magistratilor Tribunalului Brasov, carora procurorii le-au cerut mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele suspectilor. Pentru organizare trafic de droguri, introducere in tara a drogurilor de mare risc si trafic cu droguri de mare risc, cei 5 risca pana la 25 de ani de inchisoare. Captura procurorilor si politistilor brasoveni este una record, avand in vedere ca anul trecut, in intreaga tara au fost capturate 13.000 de pastile de extacy.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.